להיות הורים - מאמרים


איך לקשט עוגות יומולדת

תמונות של חלק מהעוגות ניתן לראות בגלריית עוגות ימי הולדת
אם שם העוגה הוא עם קו תחתי, לחיצה עליו תפתח תמונה של העוגה.

עוגת רכבת ארוכה / עיליאת
5 עוגות שוקולד בתבנית "אינגליש קייק"
צבעי מאכל
קרם לקישוט (חמאה + אבקת סוכר + תמצית וניל מעורבב... כמויות אני לא זוכרת)
קישוטים

כל עוגה חותכים לחצי כך שיש 10 חצאי עוגות.
4-5 חצאים הם קרונות.
חצי אחד מעמידים ,
חצי שני מצמידים לו מקדימה = קטר.
לוקחים חצי עוגה שנשארה חותכים אותה ל- 2 בגובה וחלק אחד שמים מתחת לקטר
מקשטים את העוגה עם הקרם (כל קטר בצבע אחר ע"י ערבוב הקרם עם צבע מאכל)
מקשטים ומעמידים בצורת רכבת.

עוגת חיפושית / עיליאת
כלי עמוק (פיירקס או אלומיניום) כמו ה"כולבוייניק" בקיבוץ.
אופים בו (המון המון זמן) עוגת שוקולד, הופכים, צובעים בקרם וציבעי מאכל... מחושים = נרות

עוגת רכבת צבעונית / רותי ע
אופים עוגה בתבנית מאורכת.
חותכים ממנה 3 מלבנים גדולים ואחד קטן. שניים מהגדולים הם קרונות ואחד הקטר. את הקטן שמים על מלבן הקטר.
מצפים בקרם צבעוני וסוכריות.
הגלגלים עשויים ממרציפן. לשתי חתיכות עם צבע מאכל, כל אחת עם צבע מאכל שונה.

עוגת רכבת בקלי קלות / מיה30
אם רוצים להראות משקיענים, אבל...בעצם במינימום עבודה אז...
קונים 3 עוגות הבית בטעם שוקולד.
קונים פס של במבליק {שחור כזה לפסי הרכבת}.
חותכים 2 עוגות לשניים ומהשלישית יוצרים קטר {כזה עם הגבהה}.
מצפים בפודינג שוקולד.
מקשטים את הקרונות ביצירתיות {אחד עם חיות גומי, השני עם גליליות, וכו´}.
לקטר עושים 4 גלגלים מ-4 עוגיות עגולות.
מוסיפים סוכריות עדשים.
ו.....הנה עוגת רכבת לתפארת. מינימום השקעה וכולם מאושרים.

עוגת פרפר / רותי ע
אופים עוגה עגולה, חותכים במרכזה את גוף הפרפר. את שני החלקים דמויי הסהר משני הצדדים הופכים-צדשמאל הופך להיות צד ימין ולהפך.
והחלק הקל הוא הקישוט.
מצפים בציפוי צבעוני, מסדרים מעל סוכריות צבעוניות כיד הדמיון.

עוגת ספארי / פנינה ושלושת הדובים
לאפות עוגת שוקולד פשוטה למרול קרם שוקולד ואז...הפואנטה:
מעל הקרם לשים חיות קטנות כמו פיל, נמר, אריה ועוד.. אפשר ממרציפן או סתם מפלסטיק, להוסיף עצים ממרציפן ועוד קישוטי ספארי ויוצאת לכם עוגת ספארי מ ה מ מ ת!!!
(ואפשר גם לצפות את העוגה בקוקוס עם צבע מאכל ירוק-כמו דשא).

עוגת ארנב / דיאנה1
אופים 3 עוגות עגולות קטנות. אני משתמשת בתבניות עגולות חד פעמיות, אלה עם המכסה בדיוק בגודל המתאים. לגבי העוגה - לדעתי, אם יש לך מתכון של עוגה שאת יודעת לעשות ומצליח לך, תשתמשי בו. בצק לעוגה של תבנית מספר 26 בערך תספיק ל 3 עגולות קטנות, בתנאי שלא יהיו גבוהות במיוחד, אבל זה לא נורא לעוגה הזו.
שתי עוגות יהיו הראש והגוף. שמים אותן אחת מעל השניה על מגש גדול, רצוי בצבע כהה (כי העוגה לבנה, לעוגה כהה מצפים מגש או קרש בניר כסף).
מהשלישית עושים את האזניים, הידים והרגלים.
חותכים את העוגה : שני חתכים בצורת קשתות שעוברות דרך מרכז העוגה עד לשוליים בסכין חד, אחרי שהעוגה כבר קרה.
החלק הימני והשמאלי הן האזניים. מסדרים אותן מעל הראש ( ראי תרשים ).
העליון והתחתון הם הידים והרגלים. כל אחד מהם חוצים לרוחב, ואחר כך עושים "חריצים" עם הסכין בחלק הרחב. שמים זוג על ה"גוף" בתור ידים וזוג מתחת ל"גוף" בתור רגלים.
אחר כך מצפים הכל בציפוי לבן. אני אוהבת לצפות בקרם שעושים מפודינג וניל ושמנת מתוקה. המתכון על כל אריזה של פודינג אינסטנט וניל, נדמה לי שזה הפודינג, כוס חלב וחבילת שמנת מתוקה שמקציפים יחד. מצפים הכל.
אחר כך פיזרתי סוכריות קישוט בצבע לבן.
העינים והאף הן סוכריות עדשים צבעוניות.
את האזנים, הפה, השפם, הידים, הרגלים והסרט סימנתי עם שפורפרת מוכנה של חומר לקישוט עוגה, קונים אותם בסופר ויש בכל מיני צבעים.
בתוך הסרט והאזנים פיזרתי סוכיות קישוט צבעוניות.
הלבבות והכיתוב הם קישוטים שקונים מוכנים.
הרעיון, ובעיקר צורת החיתוך והסידור, הם מתוך ספר שנקרא "עוגות יום הולדת", עם קצת שינויים שלי בעיקר בציפוי ובקישוט.

עוגת כלב / ניריתי של יותם
העוגה יוצאת מאוד גדולה וגבוהה ולכן אם אין הרבה אורחים אפשר להפחית הכמות בחצי.
1. מדפיסים על דף את תבניות הנייר הגזורות של הפנים והאוזניים. אני הגדלתי את הפנים מעבר לדף של A4 עד כמה שגודל התבנית איפשר לי.
2. קניתי 2 חבילות של עוגת וניל של פילסברי (את החלק הזה לא מגלים לאורחים) ואפיתי לפי ההוראות בתבנית אפיה מרובעת גדולה. חשוב מאוד לשמן את התבנית בנדיבות ולקמח אותה לפני שפיכת התערובת לתוכה כדי שהיא לא תידבק ותצא בקלות.
3. לאחר שהעוגה התקררה להצמיד את תבניות הנייר לעוגה בעזרת קיסמים. לחתוך בעזרת סכין רטובה. להוציא תחילה את החלקים המיותרים. ואז בעדינות להעביר את חלקי הפנים והאוזניים אל המשטח שעליו תוצג העוגה.
4. להכנת הציפוי השתמשתי בקרם וניל (השקית של אוסם) ושתי חבילות אינסטנט פודינג וניל (אפשר להסתפק גם באחת) מעורבלות עם חלב במערבל. מצפים את העוגה כולל הדפנות. להשאיר שארית בצד.
5. ליצירת הכתמים עירבבתי את הקרם עם מעט קקאו.
6. ליצירת האף והאישונים של העיניים. המסתי שוקולד מריר ועירבבתי עם קרם הוניל.
7. ליצירת לובן העיניים השתמשתי במרשמלו חתוך לשניים ואז יצרתי צורות אליפסה.
8. ליצירת הלשון. עירבבתי מעט מקרם הוניל עם אבקת צבע מאכל אדום (ממש מעט אחרת זה יוצא חום מדי).

עוגת שחמט / ענתש
העוגה היא עוגת שוקולד (מתכון באדיבות טל של שחר, אם מישהו רוצה אני אצרף).
הציפוי: 3 חבילות שוקולד לבן מומסות באדים עם 100 גרם חמאה. זה נהיה קצת גושי, אבל אחרי שמקררים קצת זה נמרח טוב. מסמנים משבצות ואת השחורות צובעים עם האצבעות (בעזרת קרם שוקולד של פילסברי).
הכלים: אם יש לכם בבית חיילי שחמט חלולים אז אפשר לפרק אותם בדיוק ב"תפר" שלהם וללחוץ בפנים מרציפן. לי לא היה אז מה שעשיתי זה לחצתי דאס על הכלים מבחוץ, וככה נוצרה לי תבנית. בתוך הדאס שמתי מרציפן ואז הייתי צריכה להמשיך לפסל עם הידיים כי זה יצא לא כל כך טוב... המסתי בקערה חבילה שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ואת הכלים השחורים טבלתי בפנים ואז תליתי הפוך (אם זה מעניין מישהו אז שמתי להם בורג עם וו בתחתית הכלי ואז תליתי לייבוש על המתקן של הששת... בסוף להוציא את הבורג כמובן. מקגיוור כלב לידי).

עוגת בלונים / יערולה
העוגה היא עוגה פשוטה (לבנה) שחילקתי לשלוש שכבות ובינהן הרטבתי כל שכבה עם קצת נס קפה (כפית נס, כפית סוכר, חצי כוס מים וחצי חלב) ועל זה שמתי קצפת ריצ´.
הציפוי עשוי מבצק סוכר, שנקרא RFM, אותו אפשר לקנות בחנויות מסיבות, אני לא יודעת מאיפה את, באיזור ירושלים יש בקניון האחים ישראל בתלפיות.
עובדים איתו כמו עם מרציפן, לקישוט, לציפוי העוגה, מרדדים את הבצק בעזרת קורנפלור כדי למנוע הדבקה למשטח עבודה, (כמו שעובדים בבצק שמרים עם קמח, פה עובדים עם קורנפלור - עמילן תירס), עד לעובי של 0.5-0.8 מ"מ, לא עבה מדי כי אז זה בטוח מתפרק.חותכים את השאריות מסביב.
את הקישוט, באותה צורה, צבעתי חלק מה RFM בצבעי מאכל (טבעיים כמובן) רידדתי לבצק צד, ואז עם סכין חתכתי את הבלונים. את ההדבקה לעוגה עושים ע"י דבק שעשוי מחלבון אחד (הלבן) שמעורבב עם אבקת סוכר, בערך חצי כוס, במהירות הכי איטית במיקסר.

עוגת גן חיות / שרהודיה
הרעיון פשוט מאד מאד. עוגה כושית מעליה ציפוי שוקולד.
צבעתי קוקוס בצבע מאכל ירוק נוזלי (שמתי את הקוקוס בשקית ולשם הכנסתי את הצבע בצורה מאוד איטית.. וכל פעם נערתי את הקוקוס והמשכתי להוסיף צבע עד שזה נתפס.
מעל שמתי חיות מכל מיני צורות (יש ששמות חיות ממרציפן, אני שמתי כמה חיות שוקולד שמצאתי, וכן חיות מהלגו של הודיה..).
הגדר עשויה מקוביות משחק "צבר" יש כאלה ששמות ופלים מסביב בתור גדר.

עוגת פו הדב / אמא של תומר
הבסיס הוא עוגת שוקולד בסיסית. קצת מהעוגה צריך לאפות בשני מנז´טים, כדי שיהיה לאוזניים.
השתמשתי במגזרת. גזרתי אותה בשוליים לפי הדוגמא, בלי האוזניים – את האוזניים צריך לגזור בנפרד. מתוך המגזרת, גזרתי החוצה את תווי הפנים, הצמדתי לעוגה, וחתכתי מסביב לפי השבלונה, כך שקיבלתי את הצורה הבסיסית.
לפי השבלונה של האוזניים חתכתי את צורת האוזניים מתוך המנז´טים.
הצמדתי את האוזניים לעוגה הגדולה, ואת הכל יש לצפות בקרם.
אם רוצים להדביק את האוזניים לבסיס העוגה, שמים קצת קרם בין החתיכה של האוזן לעוגה.
הציפוי הבסיסי הוא קרם שמנת, מקציפים כוס חלב עם שמנת מתוקה אחת ושקית אינסטנט פודינג וניל. אפשר גם סתם להקציף שמנת מתוקה עם קצת סוכר, למרות שזה יוצא קצת פחות טעים, אבל מכיוון שזה רק הבסיס שעליו "נדבקות" הסוכריות, זה לא משנה אם זה מאוד מתוק או לא.
כדי ליצור את תווי הפנים באופן מדויק, יש שתי אופציות: אפשר לצבוע אבקת סוכר בחום, האמת היא שאני לא יודעת איך, אולי עם קצת אבקת נס קפה או קקאו, להצמיד (עד כמה שניתן) את המגזרת לעוגה עם הקרם, ולפזר את האבקה.
אני לא אוהבת את האופציה הזו משתי סיבות: הקרם נדבק למגזרת, ויגרום לכך שהיא לא תהיה אחידה בגובה, וגם הסוכר יכול להתפזר בצורה לא שווה, וקשה לתקן את זה.
האופציה השניה שבה השתמשתי: הצמדתי ניילון נצמד למשטח חיתוך, הצמדתי עליו את המגזרת, במיקרו המסתי כדקה וחצי 6 קוביות שוקולד, ומרחתי אותם על המגזרת על החורים של תווי הפנים.
נתתי לשוקולד כמה דקות להתקשות, והסרתי את המגזרת, וקיבלתי על המשטח את תווי הפנים משוקולד. אם צריך, זה הזמן לעשות תיקונים אם משהו קצת נמרח.
הכנסתי את המשטח לפריזר ? – 15 דקות בערך, כדי שתוי הפנים יתקשו לחלוטין, ואפשר יהיה להצמיד אותם לעוגה.
אם ראית במגזרת, החלק של הפה הוא מאוד דק, ואפשר לשלוף אותו מהניילון ולהצמיד לעוגה רק כשהוא קפוא, אז אפשר אפילו יותר ? -15 דקות. ואם זה משתבש, אפשר לחזור על התהליך מחדש (ואל תזרקי את המגזרת עד שלא תסיימי עם הפנים).
לאחר שתווי הפנים מתקשים, שולפים אותם ומדביקים לעוגה – הם נצמדים בגלל הקרם.
עכשיו צריך לפזר סוכריות צבעוניות, ולצורך כך יש לגזור את המגזרת לשני חלקים – החלק האדום והחלק הצהוב.
לא בדיוק מצמידים, אבל שמים מעל העוגה את החלק העליון (של הפנים הצהובות) ובחלק החשוף מפזרים בנדיבות את הסוכריות האדומות.
מסירים את המגזרת, ומפזרים בחלק של הפנים את הסוכריות הצהובות. היתרון המוחלט כאן הוא שהסוכריות לא נדבקות לשוקולד, אלא רק לקרם, ולכן תווי הפנים נשארים חשופים.
ואו, יצא הסבר ארוך ומיגע, אבל זה באמת פשוט למדי, והלך לי בניסיון הראשון. ההסבר נראה הרבה יותר מסובך מהכנת העוגה עצמה...

עוגת טרקטור / vn15264
הבסיס הוא עוגת שוקולד כושית פשוטה.
הקרם זה 200 גר שוקולד מריר+50 גר מחמאה (המתכון הבסיסי שלי פרווה)
הקישוט הוא קרם וניל [1 אינסטנט+1 שמנת מתוקה (כבר לא פרווה, אבל אפשר להחליף אולי)+ 1 כוס חלב ==>להקציף]
וסוכריות בצבעים שונים.
אפיתי בתבנית תנור גדולה וחתכתי על פי ציור שמצאתי ברחבי הרשת (יופי של אתר ל"קאטרפילר"...).

עוגת דינוזאור / michal&gal
מכינים עוגת שוקולד כלשהיא, לא רטובה מדי, בתבנית עגולה. חותכים ובונים את צורת הדינוזאור לפי התרשים המצורף.
הקרם הוא ממרח חלב צבוע בצבע מאכל.

עוגת פרת משה רבנו צבעונית / Hadar p
עוגת כושית עגולה.
ציפוי של 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג שוקולד, 1 כוס חלב ואחד חבילת שוקולד מריר מומס. מקציפים הכל לקצפת ומורחים על העוגה...
מעל בעזרת סירופ שוקולד סימנתי את קווי החיפושית ואז פיזרתי סוכריות צבעוניות וקישטתי עם סוכריות גומי.

עוגת שלגיה ושבעת הגמדים / שרון123
עוגה של שלגיה ושבעת הגמדים. כל גמד עם נר, והנר הכי חשוב הוא זה שאצל שלגיה - הנר של שנה הבאה.

העוגה של שלגיה היא עוגת תפוזים מעוגות לכל עת, בתבנית קוגלהוף, מצופה בבצק סוכר
העוגות של הגמדים הם עוגת שוקולד עשירה של רביבה וסיליה אפויה בגביעי גלידה לפי המתכון וההסבר שנתנה שירי ל. גם את העוגות האלה ציפיתי בבצק סוכר, ועליהן העמדתי את הגמדים(מפלסטיק)

גם את המגש ציפיתי בבצק סוכר צבוע בירוק, ונעצתי בו את גביעי הגלידה, וקישטתי בממתקים בצורת פרחים(קנוי).

קרם לעוגת שוקולד / לאה_מ
3 כפות מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
3 כפות מים
בסיר קטן מחממים את המים, מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה, מורידים מהאש ובוחשים עד שהמרגרינה נמסה והקרם אחיד.
מורחים על העוגה, וכשקצת מתקרר מפזרים מעל את הסוכריות הצבעוניות. בלי סוכריות צבעוניות העוגה לא שווה כלום.

קרם בזק לקישוט עוגה / iris & ben
מערבבים אבקת סוכר עם מעט מאוד חלב. זה צריך לצאת כמו משחה. לשים במזלף מיוחד ואם אין אז לשים בשקית של סנדוויץ לקשור אותה ולעשות חור עם השיניים בקצה למטה - כמו שפותחים שוקו בשקית....ומזליפים.

אתר נפלא לעוגות יום הולדת

עוד אתר עוגות יום הולדת

רעיונות לעוגות מ- eMaMa
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ