Bad Request (Invalid Hostname)


להיות הורים - מאמרים


בשר טחון (בקר/הודו/עוף)

מה אפשר לעשות עם בשר טחון

סדנה להכנת קובה

קציצות עוף / שירי ל
חזה עוף טחון
2 ביצים
מעט בצל ירוק קצוץ
פיתה מושרית במים וסחוטה
כפית חרדל
תבלינים
מערבבת הכל היטב, ומבשלת ברוטב עגבניות- מטגנת קצת שום בשמן זית, מוסיפה קופסא רסק ו-2 קופסאות מים, מלח ופלפל.
אפשר גם לבשל את הקציצות במרק עוף, ואפשר גם להוסיף אורז (כמו מלית של ממולאים) ואז מגדילים את הכמות.
את אותו מתכון אפשר גם לטגן - וזה מעדן!

קציצות הודו (או עוף) וירקות / רותי ע
מטגנים בצל.
מוסיפים קוביות של תפוח אדמה, גזר, קישוא (אפשר גם גמבה, פלפל, ברוקולי או כרובית).
מוסיפים רסק עגבניות , כוס וחצי עד שתיים מים, פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים.
נותנים לזה להתבשל חצי שעה.
בזמן הזה עושים קציצות -
בקערה שמים 500 גרם עוף/הודו טחון, תפוח אדמה קטן מגורר דק, בצל מגורר דק, ביצה, קצת פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה וקצת מלח ופלפל.
עושים כדורים ושמים אותם בתוך הסיר עם הירקות.
מבשלים שעה על אש קטנה.
* הערה : אם רוצים לבשל לתינוקות אפשר גם בלי הביצה.

מרק ירקות עם כדורי בשר / ויק של שתיים
חומרים (10 מנות):
60 גרם מרגרינה
4 כפות שמן
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים, מגוררים גס
2 קישואים, פרוסים
2 עגבניות, חלוטות קלופות וקצוצות
2 כוסות כרוב, חתוך לרצועות
½ שורש סלרי, קצוץ
2 בצלים, קצוצים
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
8 כוסות מרק עוף צח (אפשר עם אבקה)
100 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וחתוך לרצועות (לא חובה)
½ כוס שמיר קצוץ

לכדורי הבשר:
300 גרם בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה, טרופה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל טחון טרי
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

הכנה:
1. ממיסים בסיר גדול את המרגרינה והשמן. מוסיפים את כל הירקות ואת הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומאדים 10 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
2. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מעבדים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד) ומחזירים לסיר.
לא חובה לטחון, אפשר להשאיר את המרק כמות שהוא.
מוסיפים את האווז ואת השמיר ומביאים לרתיחה.
3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר. צרים כדורים קטנים מאוד, מחליקים למרק בעדינות ומבשלים 10 דקות. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה.


לזניה בשרית / ויק של השתיים
בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית או בפיירקס מלבני בינוני. (עלי לזניה של ברילה ללא בישול מקדים) בערך שליש חבילה.

רכיבים:
עלי לזניה שאינם מצריכים בישול מוקדם
למלית הבשר :
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
½ קג´ בשר בקר טחון
1 קג´ עבניות בשלות קלופות וללא גרעינים קצוצות
½ כפית בזיליקום יבש או טרי(או אורגנו)
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור

לרוטב בשמל:
30 גר´ מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2 וסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון.
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות
מתרככות והרוטב מתעבה.
מכינים את רוטב הבשמל, ממיסים את המרגרינה בסיר קטן,
מוסיפים את הקמח ובוחשים עד להזהבה קלה, מוסיפים באיטיות את החלב תוך כדי בחישה טובה בכדי למנוע גושים. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
משמנים תבנית חסינת אש במעט מרגרינה קשה, מפזרים מעט
רוטב ההבשר ומניחים שכבת עלי לזניה ראשונה בחפיפה קלה, יוצקים מחצית כמות המלית ומשטחים על כל השכבה, יוצקים מחצית מכמות הרוטב ומניחים שכבת עלי לזניה שניה, מניחים עליה את יתרת מילוי ועליה את יתרת כמות הרוטב,
למי שאינו שומר כשרות ניתן לפזר מעל כוס גבינה צהובה מגורדת.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 עד 45 דקות. מוציאים מהתנור, חותכים למנות ומגישים.
 
קציצות בשר עם שזיפים / ז ה ר1

לכל קילו בשר טחון בערך 500 גר´ שזיפים מיובשים.
1. משרים את השזיפים במים רותחים כחצי שעה.
אם יש גרעינים אז להוציא אותם אחרי שהמים קצת מתקררים. (לשמור את המים צריך אותם!)
2. מטגנים שני בצלים בסיר גדול.
3. מוסיפים את השזיפים עם המים.
4. מוסיפים לבשר 2 ביצים לכל קילו, מלח, פלפל, פרורי לחם.
5. יוצרים כדורים קטנים ושמים בסיר.
6. מרתיחים ומבשלים 45 דקות על אש נמוכה.
הבשר מקבל את הטעם של השזיפים וזה יוצא מדהים! גם אם לא אוהבים שזיפים באופן כללי.

כיפתה כורדי / dana29
ואני מצטערת שהוא כ"כ קל, אבל ככה אמרו לי לעשות , בעלי הבית על המתכון הזה....
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי ק"ג חזה עוף טחון
כוס וחצי אורז שטוף
מלח, פלפל
מערבבים הכל ועושים קציצות בגודל של כדור טניס,
משהים במקרר (ככה זקציצות לא מתפרקות) לכמה שעות

מרתיחים מים, מוסיפים כף אבקת מרק עוף, כף כורכום, מלח ופלפל
מכינים את הכיפתה, ומבשלים על אש נמוכה שעה לפחות (אני מבשלת לפחות שעתיים וחצי, כמה שיותר יותר טעים)
וזה מרק או קציצה, שגם תינוקות יכולים לאכול.


מתכון לרוטב עגבניות ובשר / אמא של תומר
מכיוון שאני לא מקפידה על הוראות טיפת חלב, אני עושה את הרוטב עם בשר בקר טחון, אבל אפשר גם עם הודו. מכיוון שהוא מבושל טוב טוב הרבה זמן, אני לא חוששת.
ותומר אוהב מאוד!
זה אגב מתכון משפחתי, שכל בני הבית מתים עליו (חוץ ממני, צמחונית, מה לעשות...)

בצל קטן קצוץ
גזר קטן קצוץ
מעט שמן
1/2 ק"ג בשר בקר או הודו טחון
קופסה קטנה של רסק עגבניות (אפשר יותר או פחות, תלוי בטעם)
2 כוסות מים
כף לא גדושה של אבקת מרק עוף
מעט פלפל
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה
אורגנו לפי הטעם

את הבצל והגזר מטגנים עם השמן עד להזהבה (אני אוהבת טיפה שרוף).
מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב, כך שהבשר יהיה כמה שיותר מפורר, ושכולו יתבשל ויקבל צבע אפור. להשאיר אותו לבישול עד שהמים מבעבעים מתוך הבשר.
להוסיף את רסק העגבניות, ולערבב היטב, כך שכל הבשר יהיה מכוסה ברסק.
להוסיף את המים (אפשר מעט יותר, אפשר מעט פחות, תלוי בסמיכות הרצויה) ולערבב היטב.
להוסיף את התבלינים, לערבב היטב, ולתת לרוטב להתבשל על אש הכי קטנה לפחות שעה. אפשר גם עד שעתיים, ככל שיותר זמן - הטעם יותר טוב, והרוטב נהיה יותר סמיך.

גירסה צמחונית
להחליף את הבשר הטחון ב 2-3 עגבניות טריות קצוצות, אפשר לוותר על רסק עגבניות, ולהוסיף רק כוס אחת של מים.

ועוד טיפ קטן
אם את צריכה לעשות רוטב אינסטנט, ואין לך זמן לבשל - קופסא קטנה של גרבר בטעמים שאהובים, לחמם במיקרו ולשפוך על הספגטי - יוצא אחלה ונזלל בתאבון.


קציצות מתוקות (עוף/בקר עם תפוחי עץ) / דניאלה פ
500 גר´ בשר טחון (אני שמה חצי בקר וחצי עוף)
2 תפוחי עץ מגורדים.
2 ביצים
כף קונפלור
בצל מטוגן יבש
כף סויה
כף סוכר
מלח
2 כפות יין אדום צתוק
פרורי לחםלפי הצורך (עד שמגיעים לבלילה נוחה לעבודה)
פרורי לחם לציפוי (אני מוסיפה להם מעט מלח)
מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות קטנות, טובלים בפירורי הלחם, ומטגנים במחבת בשמן חם.
תוספת טעימה זה רוטב חמוץ מתוק (קנוי), תירס/אפונה .
אפשר גם אורז

ריבועי בצק ובשר טחון / שרון 123
את התערובת שמכינים לקציצות אני שמה בנדיבות מעל ריבועים של בצק עלים, 20 דקות בתנור ויוצא יאמיייי.

לחמה בעגין / odeia
חומרים:
לבצק:
3 כוסות קמח
30 גרם שמרי "שמרית"
מלח
קורט סוכר
כוס מים פושרים
3 כפות שמן זית
למלית:
¼ כוס שמן זית
4 בצלים קצוצים דק
½ ק"ג בשר כבש טחון
4 עגבניות קלופות וקצוצות דק (לא הכרחי)
3 כפות רסק עגבניות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית סוכר
150 גרם צנוברים

אופן ההכנה:
לבצק: שמים בקערה את הקמח, שמרים,שמן זית המלח והסוכר מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק וגמיש מכסים במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים כשעתיים.
אחרי שעתיים- חובטים בבצק כדי לשטחו,לשים שנית, ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה. לשים את הבצק פעם שלישית ומחלקים ל- 20 כדורים. מכסים במגבת ומשהים 15 דקות.

למלית:
מחממים את 1/4 כוס השמן ומטגנים בה את הבצלים עד שיתרככו אך לא יזהיבו.
מעבירים לקערה יחד עם השמן. מוסיפים לקערה את יתר חומרי המלית (פרט לצנוברים) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים תנור ל- 200 צ. מרפדים תבניות בנייר אפיה.
מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה ושמים במרכז כל עלה כמות נדיבה של מלית ומורחים בשכבה אחידה על כל פני העלה. זורים מעל את הצנוברים.
אופים 15- 12 דקות, עד ששולי הבצק יזהיבו. מגישים חם.


גונדי אורז ומרק / odeia
רכיבים:
לגונדי:
1 קילו חזה עוף
1 כוס אורז
קצת פטרוזיליה קצוצה
שמן

למרק:
קצת חלקי עוף (לא חובה)
גזר
בטטה
בצל
לימון פרסי
שום
סלרי עלים
כורכום
פפריקה מתוקה
אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור

אופן הכנה:
אופן הכנת הגונדי:
טוחנים את חזה העוף ומערבבים אותו עם האורז השטוף, השמן והפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם, כגון: כורכום, מלח, אבקת מרק, פלפל שחור.

אופן הכנת המרק:
מאדים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום, גזר, בטטה וסלרי. אם מוסיפים עוף, זה הזמן להכניס אותו למרק.
מוסיפים את התבלינים, מוסיפים מים ואת הלימון הפרסי (שעושים בו חריץ). מבשלים את המרק כמה דקות.
עושים מתערובת האורז קציצות בגודל של כדור טניס ומכיניסים למרק. מבשלים עד שמוכן.

הערות:
אפשר במקום רק חזה עוף להוסיף בשר בקר ואז לא צריך את השמן. לגבי כמויות - הכל תלוי בטעם ובכמויות שעושים.


פשטידת בשר / אמא של שרא
מומלץ לסעודת שבת בצהריים (בר חימום על הפלטה).
בתבנית פיירקס שוטחים בצק עלים מרודד עבה ומצפים גם את הדפנות.
במחבת מטגנים קלות במעט שמן חצי בצל. מוסיפים 500 גר´ עוף טחון ומטגנים כ-4 דקות תוך בחישה עד שהעוף מלבין ומתפורר. מוסיפים שקית רוטב צלי מומסת ב-2 כפות מים רותחים ומערבבים היטב.
יוצקים מעל הבצק ומעליו, עם שאריות בצק העלים מסדרים רצועות רוחב ואורך.
אופים במשך 30 דקות ב- 180 מעלות.

כדורי בשר ברוטב עגבניות / שירי ל
1/2 קילו בשר בקר טחון (אני אוהבת נתח של צואר)
1 בצל
6-7 שיני שום פרוסות דק
1 תפו"א קטן
1/2 כוס יין אדום
1 קופסא רסק עגבניות של 260 גרם
1 ביצה

טוחנים במג´ימיקס 3 שיני שום + תפו"א + בצל. כשהכל מרוסק מוסיפים את הבשר וטוחנים שוב.
במחבת מחממים שמן מוסיפים את הרסק ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את שיני השום, מטגנים עוד זמן קצר ואז ממלאים קופסא וחצי של הרסק במים ומוסיפים לרוטב. מוסיפים את היין, מלח לפי הטעם - מרתיחים ומנמיכים את האש.
מוסיפים את הביצה, עושים כדורים מהבשר- כמה שיותר קטנים (אני עושה בקוטר 2 ס"מ) ומכניסים לרוטב. מרתיחים שוב ומעבירים לאש קטנה לשעה מכוסה.
מגישים עם ספגטי או אורז לבן.

והערה לגבי בישול עם יין: בבישול הממושך האלכוהול מתאדה ונשאר הטעם הטוב של היין. זה ממש לא מזיק לילדים, להיפך- אני מגלה שהתבשילים המושקעים והאיכותיים יותר שטעימים לי- נטרפים גם על ידי הילדות שלי.

ועוד המלצה של נ ס ע - להוסיף גזר מגורר לתערובת של כדורי הבשר.


קציצות בשר באפונה / שירי ל
לטגן בצל
הוסיף חצי שקית אפונה קפואה, רסק עגבניות מים ותבלינים.

להכין קציצות מ:
חצי קילו בשר טחון (או עוף)
ביצה אחת
בצל מגורר
קצת פירורי לחם או קמח או תפו"א מגורר
ותבלינים.
ליצור כדורים ולבשל בתוך הרוטב.

כדורי בשר / mama המקורית
לכדורי הבשר:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי ק"ג בשר הודו טחון
1 קישוא מגורר
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
מלח ופילפל שחור
מערבבים הכל יחד ויוצרים כדורי בשר.

לרוטב :
3/4 כוס קטשופ
1/2 כוס קולה
1/2 כוס מים
מערבבים הכל בסיר ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כדורי הבשר ולאחר 10 דקות של בישול מוסיפים
אננס חתוך מקופסה (אני מוסיפה אפילו עם חלק מהמיץ...)
בצל חתוך לקוביות (חי - לא מטוגן)
ופלפל חתוך לקוביות (אני לא אוהבת פילפל אז אני לא מוסיפה אותו...)
מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות עד שהכדורים רכים ומוכנים.

קציצות / בילבי היחידה
שמים טיפה שמן בסיר, מטגנים עגבניה ופלפל ירוק.
להוסיף מים רותחים (לא הרבה), אבל שיהיה מספיק לרוטב. יש להוסיף אבקת מרק לפי הטעם, רסק עגבניות וכוסברה למי שאוהב.
כשהרוטב רותח - להכניס את הקציצות.
לקציצות- לרסק בצל אחד, תפוח אדמה (אם הילד אוכל ביצה אז להוסיף ביצה אחת אם לא אז לא), בשר טחון, להוסיף מעט כוסברה כף מלאה של פרורי לחם לתיבול להוסיף אבקת מרק וכמון. ליצור עיגולים ולהכניס לרוטב לבישול בערך 45 דקות עד שעה על אש קטנה
אני שמה ברוטב גם קוביות קטנות של תפוח אדמה ואז יש גם פירה וגם קציצות.
 
קציצות ברוטב אדום / ליאת פעמיים
בשר טחון (אני משתמשת בעוף ) מתכון רגיל של קציצות. בסיר שמים בערך כוס מים עם שתי קופסאות של רוטב עגבניות מרתיחים ואז מתחילים לבשל בהם את הקציצות. אפשרות נוספת לטגן את הקציצות קודם לכן ואחר כך לטבול אותם קצת בסיר. אני לא מטגנת מטעמי דיאטה
קצת תבלינים בתוך הרוטב בשביל הטעם שלו. מתכון מנצח גם אצל סרבני אכילה מובהקים.

קציצות ברוטב אדום / גלי29
הודו אדום טחון מופשר (אפשר חצי חבילה לניסיון ראשון)
לתוך זה אני מגרדת בצל בפומפיה דקה
מלח פלפל מעט
מניחה בסיר מכסה במים חצי חבילת רסק עגניות וקצת מרק עוף לתיבלון
כשהמים מתאדים כמעט לגמרי זה מוכן....

קציצות ברוטב אדום / michal@gal
בתוך פוד פרוססור שמים 2 פרוסות לחם מורטבות וסחוטות, 1 ביצה, 1 בצל חתוך לרבעים, 1 גזר (אופציונאלי), 1 קישוא (אופציונאלי), קצת מלח, קצת פלפל, קצת פטרוזיליה מיובשת. מרסקים עד שנעשית עיסה אחידה.
לזה מוסיפים בין חצי קילו לקילו בשר טחון. אני מוסיפה ישר לפוד פרוססור, ומפעילה רק עד שמעורבב. ככה מתקבלות קציצות עם מרקם אחיד כמו שילדים הכי אוהבים.
מרתיחים רוטב בסיר (אני מעדיפה רטבים מוכנים מדוללים במים), וזורקים פנימה כדורים קטנים של תערובת הבשר. מבשלים כחצי שעה, עד שהרוטב קצת מסמיך. מגישים עם פסטה.

רוטב לקציצות / amadad
קופסת רסק עגבניות (הקטנות), פי 4 מים, 5-6 סוכרזית, מלח, פלפל, אבקת שום, מעט מלח לימון, כל פעם לטעום ולשחק עם המרכיבים עד שמתקבל הטעם המבוקש. יוצא רוטב חמוץ-מתוק ממש מצוין.

קציצות ברוטב אדום / אמא של אלעדי
לוקחים בצל, חותכים דק, מטגנים אותו עד שמיזהיב. מוסיפים מים, רצוי חמים, מוסיפים רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, קצת כמון ונותנים לזה להתבשל ולבעבע עד שיהפך לסמיך, אם זה לא מספיק מסמיך, מוסיפים כף של קמח ומערבבים היטב, כשהרוטב מוכן מוסיפים את הקציצות. 
 
פיקדייה (שזה סה"כ בשר מתובל) / עפרה פלוס 3
מה צריך?
200 גר´ בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
3 עגבניות קצוצות
3 כפות קטשופ
2 שיני שום כתושות
4 כפות חומץ
2 כפיות סוכר
2 כפיות א. מרק עוף
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כף קליפת תפוז מגוררת
2 כפות צימוקים
2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס מים

לטגן את הבצל להזהבה ולהוסיף את הבשר. לפורר את הבשר תוך כדי טיגון.
להוסיף את כל יתר המצרכים תוך כדי ערבוב.
לכסות ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.
הכי טעים להגיש עם אורז לבן.


צ´ילי קון קרנה / עפרה פלוס 3
בעברית זה שעועית עם בשר (נכון שבספרדית זה נשמע יותר טעים?):
מה צריך?
200 גר´ שעועית אדומה
1 בצל גדול קצוץ
500 גר´ בשר בקר קצוץ דק או טחון גס
1 כף קמח
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית אבקת מרק בשר
400 גר´ עגבניות קלופות וקצוצות גס (אפשר גם כאן להשתמש בעגבניות מפחית שימורים)
פלפל אדום או ירוק חתוך לקוביות
אם אוהבים חריף - פלפל ירוק חריף אחד או פלפל שאטה אחד
למי שלא שונא - כוסברה קצוצה, בערך 2 כפות

את השעועית משרים במשך הלילה ולאחר מכן מבשלים עד שהיא מוכנה. (אפשר לקנות שעועית אדומה או שחורה מוכנה, רק שזה בשימורים והטעם בהתאם).
לטגן את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהוא מוכן. לפזר מעל את כף הקמח, לערבב ולהמשיך לטגן.
להוסיף את כל התבלינים ואת העגבניות ולערבב עוד מעט זמן.
להוסיף את הפלפל, לערבב, לכסות את הסיר ולבשל רבע שעה בערך.
להוסיף את השעועית לבשר, להביא לרתיחה ולכבות את האש.
אחת הדרכים הטעימות ביותר לאכול את זה היא על מצע של אורז לבן, שבושל עם מלח בלבד.
 

צ´ילי / הילהל
מטגנת בצל ע-נ-ק-י, כשהוא שקוף מוסיפה לטיגון גם שום כתוש (אצלנו אוהבים המון שום, לפחות חצי ראש).
ואז נכנס לחגיגה מינימום חצי קילו בשר בקר טחון ואיכותי (אני עושה אפילו 750 גרם על שלושתנו).
אני יודעת שיש מי שמוסיפים גזר מגורר או סלרי - החבר´ה שלי לא אוהבים.
מטגנים ודואגים שהבשר יהיה מפורר היטב, בלי גושים גדולים.
כשמטוגן מוסיפים קופסה גדולה (800 גר´) עגבניות מרוסקות ומתבלים - מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, או צ´ילי או פלפלים חריפים (מה שאתם אוהבים במידת החריפות שאתם אוהבים).
כשרותח - מוסיפה חבילה של שעועית לבנה מבושלת קפואה (כן, אני עצלנית).
כשרותח שוב מעבירים ללהבה נמוכה נמוכה ומבשלים מינימום שעה.
בתאבון.
(אצלנו אוכלים עם פיתה חמה).
 
טורטיות / עפרה פלוס 3
היום ניתן למצוא בכל סופר טורטיות מוכנות (יש גם כאלה מיוחדות, עם עגבניות מיובשות או שום).
המתכון הכי פשוט למילוי טורטיות (והדרך שבה אני הכי אוהבת לאכול אותן):
לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף שום כתוש ו- 500 גר´ בשר טחון. לטגן עד שהבשר משחים. לתבלן עם כמון, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל ואם בא לך, תוסיף תבלין לבשר.
בצד חותכים עגבניות לריבועים קטנים ועלי חסה לרצועות דקות.
מי שלא שומר כשרות יוסיף בצד גם קערית עם שמנת חמוצה וקערית עם גבנ"צ מגוררת.
ואיך מרכיבים את הקומפלקס הטעים הזה: את הטורטיות מחממים מעט על מחבת לא משומנת.
מורחים בתחתית פריחולס, מעל בשר טחון, מעליו עגבניות וחסה, יוצקים מעט שמנת ומפזרים גבנ"צ. מגלגלים ואומרים תודה למקסיקנים שהמציאו אוכל כזה טעים ופשוט.
אפשר, כמובן, לעשות את אותו הדבר עם עוף.

קציצות בשר מעולות / רוי של עומר ונועה
חצי עוף חצי בשר בקר טחון, מעט פירורי לחם, בצל מגורד גס, פטרוזיליה + כוסברה, תיבול: מעט בהרט, קינמון, מרק עוף, פפריקה, כורכום, פלפל שחור, כף סוכר, מעט שמן.
מבשלים ברוטב של עגבניות מגורדות, בצל מטוגן ותבלינים.

קציצות מדהימות / אמאורית
2 תפו"א
1 בצל
בבלנדר ביחד ומוסיפה אותם לחצי קילו עוף והודו טחון.
על זה ביצה ופירורי לחם עד שמרגישה שזה כבר אחיד.
תבלינים:
כמון
מלח
פלפל-שום (תבלין נהדר של מקורמיק - פקק ירוק)
פפריקה אדומה
פפריקה חריפה - קצת
תבלין לסטייק
לערבב הכל טוב טוב
ואני מטגנת אותם - אני עושה חלק קטנים לשלושה ביסים ואת זה הכי אוהבים!
בתאבון!

כדורי בשר עם אפרסקים / תאיר של 4 פלוס
(אבל זה הכי טעים עם אננס)
מכינים כדורי בשר מ:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 קישוא מגורר
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פרורי לחם
מלח ופילפל שחור
לרוטב:
3/4 כוס קטשופ
3/4 כוס קולה
1/5 כוס מים
2 כוסות אפרסקים מק. שימורים
1. בצל חתוך
1 פלפל חתוך (אני לא אוהבת אז לא מוסיפה)
- אני נוהגת גם להוסיף מהמיץ של הק. שימורים
מה עושים:
בקערה מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר,
בערבבים בסיר את הקטשופ, הקולה והמים ומביאים לרתיחה.
בידיים לחות יוצרים מתערובת הבשר כדורים ומכניסים אותם לרוטב החם.
לאחר כעשר דקות של בישול מוסיפים לסיר גם את הפירות והירקות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות נוספות, עד שהכדורים רכים ומוכנים.
אפשר להכין עם כל פרי טרי או משימורים שאוהבים.

בשר טחון עם אורז וחומוס / odeia
מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים בשר טחון וגזר קצוץ קטן מאוד ומערבבים טוב.
מוסיפים מים רותחים, חומוס מבושל ורצועות גזר דקות וקצרות. מבשלים כ-10 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים עד שיהיה מוכן.
התבלינים המשתתפים: מלח, פלפל שחור ואבקת מרק טעם עוף

קציצות הודו / פרח 007
500 גרם הודו (עדיף אדום)
1 בצל מרוסת ומטוגן עד לקבלת צבע זהוב
1/2 פיתה מרוככת מאוד (במים חמים)
1 חלבון
1 כף פפריקה+מלח(אפשר להחליף במרק עוף)+פלפל
מערבבים היטב, נותנים לעמוד 30 דק´.
אני עושה אותן בצורת אצבעות-קבב.
מגלגלת בפירורית ולמחבת.
הופכים אחרי הזהבה.

כדורי בשר ברוטב / דמעות של מלאכים
כדורי בשר ברוטב עגבניות, מבושלים בסיר לחץ (מתכון של גיסתי - המתכון הראשון והאחרון שהכנתי בסיר לחץ).

החומרים:
בשר טחון (כרבע קילו)
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, כמון
פטרוזיליה (לא חובה)
קופסה קטנה של רסק עגבניות

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבשר, הביצים וכל שאר החומרים - חוץ מהרסק.
יוצרים כדורי בשר ושמים בסיר לחץ.
שמים בקערה את הרסק ועליו שתי כוסות מים רותחים בערך. מתבלים (לא זוכרת במה, בטח מלח, פלפל שחור ופפריקה. אם קריטי אני יכולה לברר).
שופכים את הרוטב על כדורי הבשר בסיר.
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל בערך 20 דקות.
מה מיוחד במתכון הזה כמה פשוט - ככה טעים... והכנה בצ´יק צ´ק.


קציצות בפטריות / רוני ודי
להכין קציצות מבשר טחון, פירורי לחם, ביצים ותבלינים.
לטגן בצל ופטריות להוסיף מעט מים (נוזלים) כשרותח לעשות קציצות מהבשר ולבשל עד שמוכן.

קציצות / אמא של דפנה
מטגנים בצל עד שקיפות.
מבשלים יחד איתו שקית שלמה של אפונה קפואה או שעועית ירוקה של סנפרוסט.
מתבלים בכף גדושה מרק עוף, כף גדושה כורכום, כף גדושה פפריקה מתוקה + חצי כפית פלפל לבן.
500 גרם בשר בקר קצוץ + 2 ביצים + 3 כפות קמח גדושות + כף מרק עוף גדושה + חצי כף כורכום + המון פטרוזיליה ושמיר קצוצים.
כשהשעועית רותחת רתיחה ראשונה אני מכיירת קציצות/כדורי בשר ומכניסה לרוטב.
ממשיכה לבשל עוד 30 דקות וברתיחה שניה מנמיכה את האש לעוד 10 דקות וזהו.
דרך אגב רוטב נוסף שאפשר הוא לקחת רסק עגבניות + 2 כפות קטשוף מתוק + מרק עוף + מעט פלפל לבן.
בשתי האופציות זה הולך נהדר עם אורז או מקרוני.
 
המבורגר ביתי / amadad
תלוי בכמות אבל על כחצי ק"ג בשר טחון (עגל או סתם בקר)
2 ביצים
2 כפות שמן זית
חצי כוס פירורי לחם
בצל בינוני חתוך דקיקות
לפי הטעם מוסיפים תבלינים:
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
אבקת שום
כמון
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, אם עדין נשאר מעט דביק ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.
אני מוסיף לפעמים גם עלים (נענע, פטרוזיליה, לפי הטעם).
ניתן לטגן על מחבת. יותר בריא על גריל חשמלי (כך כל השומן נוטף, מעט מים בתחתית הגריל מקלים מאד את הניקיון אחר כך) או הטוסטר אובן.
הכי טוב על האש.
 
קציצות ברוטב עגבניות / גלי 1 היחידה
(מקור: ליהיא לפיס + שינויים שלי)

חומרים לקציצות:
לערבב 1/2 ק"ג בשר טחון
2 ביצים
2 כפיות שום כתוש
1 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל.

הכנה:
1. לטגן בסיר 2 כפיות שום כתוש בשמן זית. להוסיף קופ' רסק עגבניות + 2 עגבניות מרוסקות טריות + 2 כוסות מים רותחים + בזילקום, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה + טיפה סוכר ולערבב היטב.
2. כשהרוטב רותח, לשים בסיר כדורי קציצות (שהכנו מהבשר) ולתת לזה להתבשל כשעה.
3. אני מוסיפה לסיר תפו"א חתוכים לריבועים ומתובלים במלח ופפריקה מתוקה
ומבשלת על האש עוד שעה עד שהכל יוצא רך.
הקציצות יוצאות רכות ונימוחות והילדים שלי מאד אוהבים אותם. בתאבון!
 
 
קציצות של אמא / ענת 241
רבע קילו בשר טחון
רבע קילו הודו (או עוף) טחון (אפשר גם לערבב בין שניהם)
תפוח אדמה קטן - מגורד
בצל גדול - מגורד
קישוא אחד קטן - מגורד
קצת פטרוזיליה
קצת כוסברה - (כשהתעקשתי מה זה "קצת" אמא שלי אמרה שזה בערך פחות מרבע חבילה)
(אפשר לגרד הכל במג'ימיקס, גם את הירק)

מערבבים הכל יחד
מוסיפים ביצה
3 שיני שום כתוש
תבלינים - לפי הטעם (אמא שלי שמה פלפל שחור, כמון, גריל עוף)
קצת פירורי לחם או קמח מצה - שידבק.

זהו.
מערבבים טוב טוב הכל יחד
מחממים שמן במחבת
ומטגנים.
 
הערות של יעל של עידן ושירה:
ואני עושה דומה, רק בלי הטיגון והאמת גם בלי העלים - לא אוהבת.
ובעצם גם עם פפריקה מתוקה שנותנת לקציצות צבע מרגיע יותר, וגם כנראה מוסיפה לטעם, וגם אבקת מרק 10 בטעם בצל, שמה גם בקציצות וגם ברוטב.
הרוטב שעידן הכי אוהב לכדורי בשר זה דווקא "רוטב הוואי" :
קצת שמן ולהשחים בצל + קוביות גמבה ופלפלים בכל מיני צבעים - ככה בשביל הטעם ומאוד בשביל היופי.
להוסיף אננס מקופסה + המיים שלו (קרי הסירופ)
עוד קצת מיים רגילים
קצת אבקת מרק, מלח, פלפל, אבקת שום, רוטב סויה
כשהכל מתחמם להוסיף את הכדורים.
ולאבא של עידן אני עושה קצת קציצות מטוגנות בצד...
אני אוהבת את זה עם אורז לבן, עידן מעדיף נטורל.

 
הערות של שחר של טללים לרוטב של יעל:
ואני עושה משהו דומה לשלך, רק בלי רוטב סויה ועם קצת סלרי- זה יוצא סוףףףףףףףףףף!!!
 
 
מאפה בשר קל להכנה / מלאים באהבה
בצק עלים
בצל גדול קצוץ
½ ק"ג בשר טחון
½ כוס פירורי לחם או פירה
ביצה
חלבון
צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. משטחים את הבצק בתבנית מוארכת ("אינגליש קייק") ומשאירים חלק לכיסוי.
2. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד מספר דקות.
3. מורידים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים ביצה, ואת ½ כוס פירורי לחם או הפירה. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
4. ממלאים את הבצק, מכסים בבצק הנותר ומדביקים בעזרת חלבון ביצה.
5 אופים 30 דק' בחום בינוני עד להזהבה. 
 
קציצות ברוטב זיתים / אשרי האישה
מרתיחים את הזיתים 3 פעמים, שופכים כל פעם את המים ושוטפים קצת את הזיתים, להוציא מליחות.
מכינים קציצות כמו שאוהבים (אם תרצי מתכון גם לזה, תגידי). אני מטגנת את הקציצות לפני הבישול.
מעמידה סיר עם מים, שמן בנדיבות, שיני שום חתוכות, רסק עגבניות ותבלינים (להזהר לא להמליח מידי בגלל הזיתים) ומרתיחה. כשרותח מכניסה את הקציצות ומבשלת קצת ולקראת הסוף מוסיפה את הזיתים.
סמיכות של הרוטב, איך שכל אחד אוהב. לפעמים מוסיפה לזה עגבניות מרוסקות.
לפעמים עושה רוטב כזה: מטגנת בצל, מוסיפה עגבניות מרוסקות וקצת רסק ותבלינים ומבשלת יחד עם הקציצות. גם לזה ניתן להוסיף זיתים.
ישנה עוד אפשרות: עושים את אחד הרוטבים ועושים מתערובת הבשר כדורים ממש ממש קטנים ושמים אותם ישר ברוטב ומוסיפים את הזיתים אחרי שהכדורים מוכנים.
פעם טיגנתי את הכדורים הקטנים וזה יצא הרבה יותר טעים.
אני לא שמה לחם בקציצות, פירורים וביצה והן מאוד אוריריות אצלי, על גבול המתפרקות. פעם ניסיתי עם סולת ולא אהבנו אבל עם אורז מאוד, משהו בסגנון הגונדי.
הטיגון, גם אם בשמן נמוך, ורק קצת, נותן לזה טעם אחר, לדעתי יותר טוב.
 
דמעות של מלאכים
טיפ שקראתי בפורום בישול לילדים: להוסיף קצת סולת לעיסה של הקציצות. הסולת גורמת לקציצות להיות אווריריות יותר.
 
 
רוטב למפרום / פודינג2
מפרום אלה הן קציצות בשר שעטופות בתפח"א או חציל או גמבה מטגנים אותן ואז מניחכים בתוך רוטב.

שמים שמן בסיר מטגנים קלות 4 שיני שום קצוצות מוסיפים 2 עגבניות מגוררות, ו- 3 כפות רסק עגבניות, עוד מוסיפים מרק עוף לפי הטעם, פלפל שחור ואם רוצים את הרוטב חריף אז להוסיף פפריקה אדומה חריפה.
כשהרוטב רותח הוא בעצם מוכן.
 
קציצות בבמיה / שירי ל.
במעט שמן במחבת מטגנים כף פפריקה מתוקה ומעט חריפה.
מוסיפים במיה טריה - חצי קילו בערך - שטופה וקטומת גבעול.
מטגנים 5 דקות בערך, מוסיפים 2-3 כפות אריסה, כף גדושה שום כתוש, מעט כמון, 3 כפות רסק ובערך כוס מים. גם מלח.
מרתיחים.
מכינים תערובת לקציצות - עוף או בקר מה שאוהבים.
עושים כדורים וזורקים לתוך המחבת הרחבה עם הבמיה.
מבשלים על אש קטנה עוד שעה.
טעים על קוסקוס או אורז.
blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)