קרניבורים - תאוות בשרים - מאמרים


עוף ממולא אורז צימוקים שקדים קשיו

עוף ממולא  אורז צימוקים שקדים קשיו עוף ממולא  אורז צימוקים שקדים קשיו
מקור:פירגה.

מכינים לעוף מרינדה-ומשרים לפחות 5 שעות
מרינדה:
3 כפות סילאן
3 כפות שמן קנולה
3 כפות יין אדום –לילדים אפשר לוותר
3 שיני שום חתוכות גס
כף רוטב סויה
כף גריל עוף\פפריקה
מערבבים  ומורחים היטב את כל העוף.  מדי פעם מורחים את העוף בנוזלי המישרה.

לריפוד התבנית:
3 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
סלרי כולל העלים- קצוצים גס
2 כפות שמן
2 כפות גריל עוף
מערבבים היטב  ומצפים את הירקות .
מסדרים בתחתית התבנית.

המלית:

2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
גזר אחד מגורר
3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים והגזר
2 כוסות אורז
חופן צימוקים לבנים
חופן צנוברים או שקדים שבורים\מולבנים –נהדר להוסיף גם  חופן קשיו שלמים. אפשר להוסיף פירות יבשים שלמים מגולענים.
1 כף גדושה  סילאן
פלפל שחור
כפית מרק עוף
2\1 1 כפות רוטב סויה       --   או מלח לפי הטעם.

אופן הכנת המלית:
מטגנים בשמן את הבצלים והגזרים ומזהיבים.
מוסיפים את הסילאן והתבלינים    . מערבבים כדקה.
מוסיפים את יתר החומרים . מערבבים ובוחשים ביחד כ-2 דקות. או עד שתכולת הסיר בלי נוזלים בכלל, ומתחיל טיפה להדבק.
לא לשכוח לבחוש כל הזמן.....
מוסיפים מיד  4 כוסות מים רותחים. (מכינים מראש).
טועמים ומשפרים טעם.
מבשלים על אש קטנה -20 דקות בדיוק. מכבים את הלהבה.
מקררים.

ממלאים  בנדיבות את העוף.              הערה: אם נשארה מלית שומרים לשלב הסופי של האפיה ולפני ההגשה מוסיפים לחימום.
המלית כבר מוכנה-עסיסית וטעימה מאד.
קושרים את הרגליים.
מסדרים את הירקות בתבנית.
מניחים את העוף הממולא, על הירקות.
את המרינדה יוצקים מעל כל התבשיל.
מכסים בניר אפיה ומעל בניר כסף.
אופים  בחום 180 מעלות   45 דקות מכוסה   -בודקים במזלג שהעוף רך חלקי.

אופים עוד 40 דקות     בלי כיסוי    . מדי פעם מרטיבים בנוזלים את העוף.

כשאופים בסיר חרס-קדירה, בגלל שצפוף לעוף—אין צורך לקשור את הרגליים--- ואת כל המלית אפשר לפזר כבר מהתחלה מסביב ומעל לעוף.
מצפים בכל המרינדה שנשארה.
מכסים במכסה הקדירה ואופים כ-45 דקות. מכינים כוס ציר עוף ויוצקים מעל באופן שווה. מכסים וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

תהנו.
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ