צמחונות וטבעונות - מאמרים


קיש בטטות ובצל


קלתית:
175 גר´ (כוס ורבע) קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
50 גר´ מחמאה
כפית סוכר חום
3 כפות מים
2 כפיות שמן

מערבבים: קמח, א"א ומלח ובכלי קטן: סוכר, מים ושמן.
קוצצים את המחמאה לקמח ולשים. מוסיפים את הנוזלים ולשימ לבצק אחיד. מניחים בצד. (ניתן לשמור במקרר יום)

מלית:
4 בצלים קטנים
5 בטטות בינוניות
מעט שמן/מרגרינה
50 גר´ מחמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב (סויה, כמובן!)
פלפל, סוכר חום, זנגביל, מוסקט...

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)
חותכים לרצועות את הבצל ואת הבטטות - לפרוסות דקות.
מטגנים (או אפילו "מאדים") קלות במעט שמן/מרגרינה במחבת, עד שהבטטות רכות. מניחימ בצד.
ממיסים את המחמאה בסיר קטן, ולוקחים ממנה קצת לשימון תבנית פאי.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים היטב.
נותנים לתערובת להתבשל ובינתיים מרפדים את התבנית בבצק, דוקרים עם מזלג ואופים כ-10 דקות.
מערבבים את ה"קרם" שבסיר, וכשהוא סמיך (כמו דיסה דלילה), מורידים מהאש.
מעבירים את הבטטות והבצל לתבנית, ושופכים עליהם את הקרם (הנקרא, אגב, רוטב "בשמל").
מכניסים לתנור ואופימ 40 דקות, או יותר (אמ אוהבים קצוות שרופים...).

ב ת י א ב ו ן ! !
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ