סוכרת - מאמרים


עוגיות ללא סוכר וללא ממתיק

את העוגיות האלה הכנתי אתמול, וגם ה"לא מתוקים" שבמשפחה נהנו מהן. אין בהן בכלל ממתיק, והן מקבלות את המתיקות שלהן ממיץ התפוזים ומהצימוקים.

עוגיות ללא סוכר

חומרים (30-34 עוגיות):
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
1/2 כוס שמן
ביצה אחת
1/2 כוס אגוזים קצוצים (אפשר פקאנים או אגוזי מלך)
1/2 כוס צימוקים

הכנה:
1. לחמם תנור ל-175 מעלות
2. לערבב את כל החומרים היבשים. להוסיף את היתר ולערבב היטב.
3. להשתמש בשתי כפיות כדי לסדר כדורים קטנים על תבנית.
4. לאפות כ-15 עד 20 דקות. העוגיות מוכנות כאשר הן מקבלות גוון זהוב.
5. לאחר האפיה להוריד מהתבנית ולקרר על רשת. לאחר הקירור אפשר לאחסן בצנצנת סגורה

תכולה (לכל 2 עוגיות)
קלוריות: 161; שומן: 9.4 גרם; פרוטאין: 2.7 גרם; פחמימות: 17 גרם; חלופות: עמילן/לחם: 1; שומן: 1/2 1

מתוך הספר: Family Cookbook בהוצאת אגודת הסכרת של ארה"ב.

הערות:
אם משתמשים במיץ תפוזים קפוא אפשר לדלל אותו קצת פחות וכך לקבל עוגיות יותר מתוקות. בקרוב אני מתכוונת לנסות את אותו המתכון עם מיץ תפוחים ואדווח לכם.
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ