תרבות הלאדינו - מאמרים


מאכלי ירקות

מאכלי ירקות
  

אפונה  - ביזליה
שקית  אפונה צעירה של סנפרוסט. קצת שמן זית בסיר,
בצל קטן פרוס דק דק, לטגן קלות, להוסיף סלסילת פיטריות
חתוכה דק, לבחוש ואז להוסיף את האפונה, מלח פלפל
ולבשל עד שמתרכך. לכבות את האש ואז להוסיף הרבה
שמיר קצוץ דק ולתת בחישה קצרה. זה טעים משו משו!
(כמובן שסבתא שלי לא היתה מבשלת ככה... היא נהגה לומר
שפיטריות נותנים רק לפרות! )  (חונה לרגע)



בטטה - לביבות בטטה
לרסק בפומפיה הכי דקה קילו בטטות, להוסיף בצל מרוסק, ולסחוט היטב להוציא כמה שיותר מים, להוסיף 1/2 כפית מלח, 1/2   כפית פלפל שחור, 4 ביצים חצי כוס קמח, לערבב הכל, ולטגן בשמן חם ועמוק, מאוד טעים יותר מלביבות תפוחי אדמה. בתאבון,
שכחתי לציין כדי שהלביבות יספגו כמה שפחות שמן יש לטבלם בביצה טרופה, ביצה לא סופגת שמן כמו הירקות ולכן זה טוב לטבול בביצה כל מה שאנחנו רוצים לטגן, מה שאפשר כמובן או להניחם על נייר סופג, כדי שהשמן לא ישחים ויהיה ניתן להשתמש בו מספר רב של פעמים יש להניח גזר בתוך השמן. בנוסף יש גם גירסה שבתוך הבטטות מוסיפים חצי קילו קישואים, זה גם יוצא מאוד טעים,    בתאבון.  (RORGAD)


במיה
לקילו במיה: קודם כל לזכור לבמיה מבשלים את הבשר לחוד בסיר לחץ עד שמתרכך. מוציאים את הראשים בצורת קונוס שלא יצא הריר הזה שלו, שוטפים מנגבים במגבת נייר ומטגנים כמו צ´יפס בשמן עמוק ומוציאים בכף מחוררת, בסיר שטוח (אני עושה את זה עם טיפסין כי אחר כך אני מכניסה את זה לתנור) מטגנים בצל קצוץ אחד בינוני, 3 שיני שום קצוץ, שופכת חצי כוס מרוטב הבשר, מסדרת את הבשר ועליו את הבמיה, פעולה זו נעשית כדי שהבשר לא יתייבש, מרסקים 2 עגבניות בשלות ומפזרים למעלה ועוד קופסא רסק עגבניות קטנה מעורבבת בחצי כוס מהמים של הבשר מוסיפים מלח פלפל ומפזרים על הכל, מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות, חצי שעה לפני ההגשה מכניסים את הבמיה לתוך התנור לאפיה של 20 דקות. בתאבון.  (RORGAD)

ומה עם לימון? חצי כוס לימון אני מוסיפה לבמייה.. סי נו - נו טומה סבור... (מאדם רוזה)

אצלנו לא מוסיפים לימון, אבל חצי כוס זה יותר מידי. זה ייצא חמוץ. רק לימון אחד, אל תשימי יותר, אבל תטעמי אם חסר אז עוד קצת.  (RORGAD)
מקצה שיפורים . אני מוסיפה מיץ לימון ומעט סוכר שמדגיש את טעם העגבניות. (Sarika) 
 


חצילים  = ברנג'נאס / מרנג'נאס

אלבונדיגיטאס די קארנה
לקלות 3 חצילים גדולים על אש פתוחה. לצנן, לקלוף ולקצוץ עם סכין.
להכניס לסיר עם 2 כפות שמן זית. להמליח ולפלפל.
לתת לזה רתיחה ואז לזרוק פנימה כדורי בשר.

אופן הכנת כדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר (אני מערבבת בשר כבש עם פרה משוגעת),
להכניס לבלנדר ביצה, פטרוזיליה, בצל קטן, 3 שיני שום, פלפל, מלח, כף או שתיים פירורי לחם - להוסיף לבשר ללוש היטב.

אפשר להוסיף לחצילים רסק עגבניות - אבל זו תוספת שלי למתכון המקורי.
לבשל כחצי שעה על אש קטנה - ולהתעלף מהטעם! (חונה לרגע)


אלבורניה
חומרים: 2 חצילים, חצי קילו בשר מבושל (בשר גולש) מי שצימחוני אפשר בלי.
קורט מלח, קוטר פלפל שחור, 2 עגבניות מרוסקות, ועוד כף רסק עגבניות, 2-3 שיני שום, מעט שמן.
אופן ההכנה: את החצילים חותכים לקוביות ומטגנים. שמים בסיר את השמן ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את הרסק עגבניות, והרסק של העגבניות מערבבים שמים את החצילים ואת הבשר, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מאוד טעים, בתאבון!! (RORGAD)
 
בוקדיקוס דה ברנג´נה - נגיסות חצילים
החומרים: 3 ברנג´נאס (3 חצילים)
2 טומטס בלאנדוס אי קולוראדוס ראידוס (2 עגבניות רכות ואדומות מגוררות)
און קוטיקו צ´יקו דה סלסה דה טומט (קופסא קטנה רסק עגבניות)
5-6 דיינטס סה אז´ו (5-6 שיני שום)
סאל, פימיינטה, אלזטה דה אזיטונאס 3 קוצ´ארס (מלח, פלפל, 3 כפות שמן זית)
אי מוי פוקה אגואה 1/4 כוס. (מעט מים)

סה קורטה לה ברנג´נה
סה פרייה אל אז´ו קון לה אלזטה, אמא קה נו סה קמה.
סה מטה לה סלסה דה טומט אי אל טומט ראידו,
לה אגואה, סל, אי פימיינטה.
סה גיזה 20 מינוטוס, קאדה אנקואנדו מנייה אל טנג´רה קה נו סה קמה אבאשו.

תרגום: 3 חצילים לקוביות, מטגנים 5-6 שיני שום בשמן זית, שלא ישרף, מוסיפם את העגבניות המרוסקות ואת הרסק המלח והפלפל ומבשלים כ- 20 דקות מידי פעם מקפיצים את הסיר שהירקות לא ישרפו, למות מהטעם, בתאבון. (RORGAD)



חצילים  חצויים ממולאים בגבינות
חצילים חצויים לאורך לחצי (עם העוקץ)
גבינה בולגרית ו/או רוקפור
רוטב פסטו.

לרוטב הפיטריות:
בצל קטן
פיטריות טריות
מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן.

הוראות: מטגנים את חצאי החצילים קלות מכל צד. מניחים בתבנית, מורחים ברוטב פסטו, מפזרים את הגבינה, ולתנור ל-20 דקות בערך ב-180 מעלות
הרוטב:
מטגנים בצל, מוסיפים לטיגון את הפיטריות ומחכים להשחמה. (בשלב זה אפשר להוסיף חצי כוס יין לבן) מוסיפים את השמנת המתוקה, לאחר רתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עוד 5 דקות.
את הרוטב מוזגים על החצילים האפויים, ומגישים. (בת קפון)

אני מעדיף את החצילים הצרים והארוכים (אני לא צריך ללמד אותך איך בוחרים חצילים זכרים טובים- נכון?) בכל מקרה צריך לקחת בחשבון חצי חציל למנה. ואלתור שלי: במקום לטגן את החצילים קלות כפי שמבקש המתכון המקורי, הברשתי בשמן זית וקליתי בגריל שלוש דקות מכל צד ויצא מצויין! (L. capone)  


חצילים מאודים -  מרנג'נה פאפיאדה 
3-4  חצילים צלויים וקלופים
בשר טחון לקציצות (אלבונדיגיטאס)- טעים יותר עם כנפיים או פולקעס קטנים

לחצילים:
להרתיח את החצילים במעט מים, לבשל כמה ד´ על אש נמוכה.
לסנן טוב מהנוזלים ולמעוך.
לשים מעט שמן בסיר להוסיף מחית החצילים, להוסיף מלח ופלפל שחור, לבשל על אש קטנה.

קציצות:
להכין תערובת רגילה לקציצות (בצל, שום, פרוסת לחם לבן סחוט, מלח, פלפל שחור) ללוש, להכין כדורים קטנים.
אפשר לטגן ואח"כ להוסיף לחצילים ואפשר להוסיף אותם ישר לחצילים ולבשל על אש קטנה עד שהקציצות מוכנות.

אם מכינים מעוף, יש להרתיח את העוף ואח"כ להוסיף לחצילים ולהוסיף מעט ממיץ העוץ לחצילים. (gingit1)

מוסאקה צמחונית עם סויה 
2  חצילים פרוסים בפרוסות לאורך ומטוגנים, לרוטב הסויה, 500 גרם סויה (יש במרכולים ממש מיועד לקציצות, בדיוק כמו בשר טחון, לטגן בצל בינוני קצוץ דק, להוסיף את הסויה, מלח, פלפל, קורט קינמון, קורט אורגנו, קורט טימין 2 כפות רסק עגבניות מעורבבות בכוס מים, לבשל על האש עד שהסויה מתפוררת, והטעמים מתערבבים זה בזה.

לרוטב העליון של המוסקה לוקחים 2 כפות מרגרינה, 2 כפות קמח, כוס מים, 2 ביצים, חצי כפית מלח, קורט אגוז מוסקט. ממסים את המרגרינה , מוסיפים הקמח ומערבבים מיד ומהר מוסיפים את המי המלח והאגוז מוסקט, לבסוף מסירים מהאש, טורפים את 2 הביצים מוסיפים אליהם מעט מהרוטב החם ומערבבים וכך את שאר הרוטב, שמים מעט ומערבבים ושוב שמים מעט ומערבבים עד שכל הרוטב נספג בתוך הביצים.

מסדרים בתבנית חד פעמית חלק מהחצילים, שמים מרוטב הסויה, שוב חלק מהחצילים ושוב חלק מרוטב הסויה, בשכבה האחרונה את החצילים ומעל את רוטב הביצים, אפי בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ- 40 דקות, שימי לב לא לשרוף את הרוטב הלבן, הוא צריך לצאת חום זהוב, לא יותר.  (RORGAD)



מילוי חצילים לבוריקיטס
לקלות חציל גדול על האש, לקלוף ולשטוף להתיז עליו טיפות לימון לשימור הצבע הבהיר, למעוך במזלג ולהוסיף 150 גר´ גבינה בולגרית ו-100 גרם קשקבל מגורר של תנובה, ביצה אחת ורבע כפית פילפל.....למלא את הבוריקטס
למרוח בחלמון של ביצה מדולל בקצת שמן ולזרות סומסום בלי קמצנות .......ולהתענג....טעים שבא לבכות.... (חונה לרגע)


סלט חצילים
לקלות חצילים להוסיף מלח, חצי כפית לימון,הרבה שום (באותו ערב אין נישוקים) אפשר לזה להוסיף שמן, מיונז או טחינה גולמית, הסלט הזה הוא סלט הדגל שלי, לומשנה כמה אכין יגמר ותמיד מישהו בוכה שלא הספיק להגיע לזה! (חונה לרגע) 


סלט חצילים במיונז
אני קולה 2 חצילים באש פתוחה, קולפת, שמה במיקסר עם הרבה שיני שום, חציל בלי שום זה כמו כלה בלי חתן, מלח, מיץ לימון ו-2 עד 3 כפות מיונז ואז אף פעם אף פעם לא מספיק לכולם, למות מהטעם. (RORGAD)


 חדש -  26/7/2008   עוגת חצילים
מצרכים
  2-3 חצילים 
  200  גרם גבינה בולגרית שמנה
  200  גרם גבינת קשקבל של תנובה
 200  גרם גבינת רוקפור
מס' גבעולים של טימין
  12  פלפלים קלויים אדומים.  ניתן לקנות צנצנת ענקית ב 35 ש"ח אצל חיים בלווינסקי.

אופן ההכנה
מקלפים את החצילים וחותכים לפרוסות ארוכות(באלכסון). מטגנים בשמן. רצוי לטבול בתערובת של חלבון ומעט מים כפי שמציעה ציפור, שלא יספוג הרבה שמן.
מניחים את הפרוסות המטוגנות למס' שעות במסננת שהשמן ייזל.
בצלחת עגולה ועמוקה מסדרי שכבה אחת של חצילים לכל גובה שולי הצלחת. בחלק העליון של הצלחת מסדרים את הפרוסות באופן ששליש הפרוסה בתוך הצלחת ושני שלישים מחוץ לה.
על שכבת החצילים מפוררים את הגבינה הבולגרית מעליה מס' עלים של טימין ושכבה של פלפלים קלויים. וכך חוזר חלילה עם שני סוגי הגבינה האחרים.
בסוף סוגרים עם החצילים שנשארו מעבר לשולי הצלחת. מניחים למס' שעות צלחת קטנה וכלי כבד כך שהטעמים יתערבבו והשמן יעלה למעלה ושופכים אותו. הופכים את עוגה ע"ג צלחת שטוחה ומגישים.
אפשר להכין מראש ולהקפיא במקרר בצלחת העמוקה. יום לפני ההגשה להוציא מהפריזר.  (מואיס)


תבשיל חצילים בלי בשר
תבשיל חצילים בלי בשר, אך הפעם המתכון יצירתי ביותר אך יפה לעין ולחיך: לתבשיל זה צריך קערת נירוסטה עגולה בצורת חצי כדור כי אמרתי קודם מתכון זה הינו יצירתי מאד,
אז ככה: החומרים: 2 חצילים לחתוך את החצילים לאורך ולטגן, לשים בצד על נייר סופג
(טיפ: כדי שחציל לא יספוג הרבה שמן יש שתי דרכים: אחת לשים בתוך שקית ניילון נקיה קמח להכניס בפנים מספר פרוסות חצילים ולנענע להוציא כל פרוסה לנער ולהשליך לתוך השמן החם והעמוק, צורה שניה מצויינת לערבב חלבון ביצה עם 2 כפות מים ולטרוף לטבול את החציל ולשמן, בדוק סופג הרבה הרבה פחות שמן).
2 כוסות אורז מבושל, מעורבב עם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 150 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת, 1 גבינה 9%, מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, 2 ביצים קשות מרוסקות, ועוד 2 ביצים רגילות, לערבב הכל יחד חוץ מהחצילים, את החצילים מסדרים בקערה בצורת מניפה מסביב מפזרים מלח, פלפל שחור, אבקת שום, באמצע שמים את התערובת ואופים בחום בינוני כ- 15 דקות, צ´ופר לוס דדוס בתיאבון  (RORGAD)



כרוב מבושל בכנפי עוף
הרבה בצל, 5-6 גדולים, חתכתי לרצועות טיגנתי קלות הוספתי 2 שיני שום קצוצות, הוספתי את הכרוב, שגם חתכתי לרצועות, ואת הכנפיים שניקיתי מבעוד מועד, רצועות מפלפל אדום אחד שנשאר לו מיותם במקרר, אידיתי הכל, לא להוסיף מים בהתחלה, רק אם רואים שהמים נגמרו, הוספתי כפית תבלין הודי שנקרא גאראם מסאלה, פלפל לבן, כף אבקת מרק עוף, המשכתי לבשל עוד חמש דקות, וזהו, יצא ממממששששהההההווווו צ´ופר לוס דדוס. (RORGAD)


כרישה = פראסה

פסטל די פרסה
הפרסה אותו תהליך כמו בפריטיקס.
ביצה
גבינה בולגרית מפוררת
קצת פלפל שחור
בצק עלים

מערבבים את כל החומרים.
בתבנית משומנת פורסים כבסיס בצק עלים לכיסוי התבנית כשהצדדים מכסים את דפנות התבנית.
שופכים את המלית על בסיס הבצק ופורסים מעל עוד עלה של בצק, סוגרים ומהדקים את הקצוות בצורה מסולסלת, מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים עד שמזהיב.
לאכול בליווית ביצה קשה, קצת ירקות טריים ויוגורט. (gingit1) 


פריטיקס די-פראסה
4 - 5 גבעולים של פרסה - לנקות לשטוף לחתוך לטבעות לבשל עד שמתרכך, לטחון במטחנת בשר.
חצי ק"ג בשר טחון
2 ביצים
מלח, פלפל שחור

לערבב את כל החומרים, אם לא מתאסף להוסיף קצת פרורי לחם.
לגלגל כדורים לטבול בקמח, ליישר לקציצה ולטגן. (gingit1)


סלק עלים = מנגולד

פשטידת סלק עלים
קילו עלי סלק, (מנגולד)  להוציא את הגבעול, לשטוף היטב לקצץ גס ולהכניס לסיר בלי מים למספר דקות לערבב מידי פעם, המטרה לייבש את העלים ולרככם,
לבשל 2 תפוחי אדמה
לטגן בצל גדול קצוץ דק, להוציא מהשמן בכף מחוררת,
להוסיף לעלי המנגולד,
לרסק את תפוחי האדמה ולהוסיפם לתערובת,
להוסיף מלח, פלפל, ו-3 ביצים
להניח נייר אפיה בתבנית אפיה חד פעמית   20 כפול 30 ס"מ למרוח במעט שמן, לפזר את התערובת ולאפות כ- חצי שעה בחום בינוני.   (חונה לרגע)


סלרי - אפיו
אפיו זה סלרי שמוגש קר כמנה ראשונה.
3 שורשי סלרי (בשלב זה עם העלים)
3 גזרים
1-1.5 לימון סחוט
3-4 כוסות מים (צריכים כמעט לכסות את שאר החומרים)
1-2 כפות סוכר
3-5 כפות שמן
מלח

מפרידים את שורשי הסלרי מהעלים. זורקים את רוב העלים ומשאירים רק כמה יפים (כחצי הכות של שורש אחד). שוטפים אותם וקוצצים לגודל בינוני. מסלקים את הגבעולים.
פורסים את הגזרים לחתיכות דקות (2 מ"מ), מכניסים הכל לסיר גדול ורחב ומביאים לרתיחה.
מבשלים 10-15 דקות עד שפרוסות הגזר וחתיכות הסלרי מתרככות. טועמים : הטעם צריך להיות חמצמץ-מתקתק עם ניחוח סלרי. מתקנים את התיבול במידת הצורך.
מגישים קר. בתיאבון! (דדיחתם)


אפיו - מתכון נוסף
לוקחים 2 ראשי כרפס, 3 גזרים ושני תפוחי אדמה, חותכים לקוביות, מניחים בסיר עם מעט שמן ומאדים קלות, מוסיפים חתיכות עוף, כף מרק עוף ומעט פלפל, שמים חצי כוס מים לא יותר כי זה צריך לצאת רוטב מעובה ולא מרק, ושמים מיץ לימון מלימון שלם, ממשיכים לאדות עד לריכוך, טעים משהו    (RORGAD)


  חדש   26/7/08   אפיו - עוד מתכון
ראשי סלרי
2 גזרים
1 כוס מים
5 כפות שמן
1 +1/2 כפיות מלח שטוחות
5 כפיות סוכר
מיץ מלימון אחד
שוטפים ופורסים את הירקות
מערבבים את המים השמן המלח סוכר והמיץ לימון
ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות מגישים פושר או קר.
(Sarika) 

תוספת לנ"ל: 
קודם את הגזר כ-10  דקות ואחר כך להוסיף האפיו, כי הוא מתבשל יותר
מהר מהגזר.
מתה על אפיו, בעיקר על המקלות שאני מוסיפה מהעלים:-
את עלי הראש אני מורידה מהמקלות ומשרה מעט את המקלות
חתוכים למקטעים במים, כדי שירד כל החול. (אסטרלו)


עלי גפן ממולאים
חומרים:
מטגנים בצל (הרבה) חתוך קטן קטן עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים קצת צנוברים, קצת נענע, קצת מלח ואורז.
מערבבים הכל ועושים "חצי בישול"

לוקחים עלים של גפן או של פזי ומגלגלים...
מניחים בסיר כשהם צפופים צפופים, מוסיפים מים (רצוי מרק עוף) ומלח,
מניחים מעל הכל (בתוך הסיר) צלחת כבדה
ומבשלים באש קטנה.. בהגשה אפשר להוסיף לימון. בהצלחה (אלמה)

פטריות

 חדש 17/2/2008   פשטידת פטריות

הבצק - 1 מרגרינה רגילה, 1 קמח תופח, 1 שמנת חמוצה ללוש לבצק.
( לפני האפיה רצוי לצנן מעט במקרר)
המלית:
3  בצלים גדולים קצוצים
3  סלסלות פטריות שמפניון קצוצות
2  שקיות רוטב פטריות
5  ביצים
300  גרם גבינה צהובה מגוררת
1  שמנת חמוצה
1  גבינה 9%
ההכנה:
מטגנים במעט שמן את הבצל והפטריות עד כדי ריכוך.
בקערה גדולה מערבבים את חומרי המלית ומוסיפים את הבצל
והפטריות לאחר סינון מהשמן.
משטחים את הבצק  בתבנית גדולה ויוצקים מעל את חומרי המלית.
אופים בחום בינוני עד שמשחים.
בתיאבון  (Sarika)

פלפלים מהזן שושקה – החמצה 
שמים את הפלפלים ככה כשהם שלמים בתוך סיר מכוסים במים, מוסיפים חומץ, מלח, מספר שיני שום, ומרתיחים, לא הרבה זמן עד שהפלפלים רכים אך לא רכים מדי, מצננים מכניסים לתוך צנצנת ולמקרר. פשוט וקל, עכשיו לגבי כמה חומץ כמה מלח, וכו´.. תמיד תתחילי מחצי כוס וכפית מלח, תוסיפי בהדרגה שיתאים לטעם שלך, אני שמה על קילו פלפל, כוס חומץ, חצי כף מלח.  (tsiporganeden)


קישואים = אינג'ינארה / קאלאב'אסה

אינג'ינארה   - תבשיל קישואים
5-7 קישואים קטנים וטריים, לא קלופים, פרוסים לטבעות
1 לימון
מלח
1 כף סוכר
2 עגבניות טריות, קלופות ומרוסקות (או קופסה קטנה של רסק עגבניות)
3 כפות שמן
מים

מכניסים לסיר גדול ורחב את הקישואים ומוסיפים מים, כך שכמעט יכסו את הקישואים.
מוסיפים שמן, עגבניות ומלח, ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון והסוכר. טועמים : הטעם חייב להיות חמצמץ ומתקתק.
מורידים מהאש ומקררים. מגישים קר. (דדיחתם)

וכשאני ממלאת קישואים אני לא זורקת את הקליפות. מהקליפות אני מכינה "קשקריקס" (קשקרה=קליפה). את הקליפות אני חותכת לריבועים ומבשלת עם מים, מלח, לימון וקצת שמן. יוצא משהו כמו האפיו למנה ראשונה קרה וזה טעים.... לא להאמין! (חונה לרגע) 

קשקיטאס, לא קשקריטאס, וכדי לעדן את המתכון עכשיו מתחילה עונת שזיפי ה"מתלי" קטנים
ירוקים, אז להוסיף לקליפות ולבשל יחד יוצא אחלה. (gingit1)
תנסו להוסיף לקישואים חתיכות קטנות של סלרי עלים, מוסיף המון טעם... כדאי לנסות. (רבידוש1)  


בוקאדוס דה קלבסה: נגיסות קישואים
חומרים: 5 קישואים בינוניים מושרים במי קרח כ- 5 דקות, דבר זה הופך את הקישוא לפריך.
1 בצל בינוני קצוץ 5-6 שיני שום
מלח, פלפל כף אבקת מרק.
3 עגבניות רכות מרוסקות.
3 כפות שמן חצי כוס מים.
חותכים את הקישואים לריבועים  2 * 2   בערך, שמים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל לגוון זהוב מוסיפים את השום. שמים את שאר החומרים ומבשלים על אש הכי קטנה כ- חצי שעה. (RORGAD)


פריטדה דה קלב'סה: פשטידת קישואים
3 קישואים מרוסקים.
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל אחד בינוני קצוץ
חצי כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
4 ביצים
לערבב את כל החומרים, להניח נייר אפיה בתבנית בגודל 25X40 משמנים את הנייר ומחממים בתנור בערך כ- 5 דקות, עד שהשמן מתחמם טוב, שמים את התערובת ואופים כ- חצי שעה עד לגוון חום ממש, בתיאבון. (RORGAD)


פשטידה דיאטתית מקישואים
מה שאני עושה מקישואים:
פורסת דק דק בסכין של הפוד פרוססור1 ק"ג קישואים צעירים,
מוסיפה לזה - 5-4 ביצים, גבינה בולגרית מעוכה, טיפונת פלפל
ומכניסה לתבנית, על הכל מגרדת קצת קשקבל והרבה סומסום.
בכוונה אני לא משתמשת בבצק.... דיאטהההההה!!!!!!!!!! (חונה לרגע)




תפוחי אדמה = פאטאטאס


תפוחי אדמה 
אחרי שמבשלים קציצות וכל המים נספגו, נשארת במחבת שכבת שמן דקה והרבה טעם של קציצות , בשלב הזה ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות מטגנים בשמן של הקציצות עד שהתפוחים שחמחמים ורכים (בערך חצי שעה כן אני יודעת הרבה זמן אבל שווה) ממליחים , מפלפלים ומגישים עם הקציצות בתאבון  (ננש) 
 

 חדש 26/7/2008   פשטידות אישיות מתפוחי אדמה
כדי לגוון את ההגשה, אפשר לאפות
פשטידות קטנות אישיות שיכולות  לשמש כתוספת נאה למנה עיקרית או
לארוחות קלות בתוספת גבינות וסלט.
יש צורך בתבנית שקעים (תבנית למאפינס)

1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות שמן
1 ק"ג תפו"א (אפשר לגוון עם בטטה אחת)
1 גזר גדול
חצי כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל שחור
3 ביצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב,  מגררים את תפוחי האדמה והגזר
אפשר במעבד מזון, סוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח המצה, אבקת האפיה, מלח פלפל, ביצים, פטרוזיליה והבצל המטוגן ומערבבים.
משמנים את התבנית ומחלקים את התערובת בין השקעים, אופים בחום בינוני
כשעה עד שמזהיב.
מתקבלות כ-12 פשטידות אישיות  (Sarika)


תרד = ספינאק / ספינאקה


פונגוס - פריטדה דה ספינקה (פשטידת תרד)
מי טייה קאדן אזייה אסטה קומידה אי אמי מאגרדאבה מונצ´ו, הנה המתכונים בעברית:
לפשטידת תרד, חצי ק"ג תרד טרי שטוף היטב וקצוץ עבה, שמים בסיר ללא מים ומאדים עד שהוא מתרכך, לא יותר, 3 ביצים גדולות, 150 גרם גבינה צפתית קשה, אם קשה להשיג את הגבינה הזו כי במרכולים קשה להשיג אותה, רק בשוק לוינסקי, אך גם אפשר להשתמש בגבינת פטה, פלפל שחור, ואם משתמשים בגבינה אחרת להוסיף מלח, אם גבינה צפתית קשה לא צריך להוסיף מלח, 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה, 1 בצל בינוני מטוגן בכף שמן,לערבב את כל החומרים, לשים נייר אפיה בתבנית חד פעמית, לשמן הנייר, לפזר את התערובת ולאפות בחום בינוני כ- 25 דקות עד שמזהיב.
לפונגוס אותו הדבר אלה שהפעם עושים גם פירה משלושה תפוחי אדמה מבושלים ומערבבים עם 50 גרם גבינה פאטה או צפתית, מלח פלפל, 2 ביצים, ואז עושים גומות בתערובת התרד בערך שש גומות ושמים את התערובת השניה, אופים בחום בינוני כ- 25 דקות או עד שיזהיב. אני מתה על זה, מקווה שגם אתם תאהבו. (RORGAD)


תרד מבושל = ספינאקה גיזאדה 
חותכים את התרד כמו סלט חסה
שוטפים היטב
שמים בסיר עם שמן וחצי כוס לימון מבקבוק.
מוסיפים חצי כוס אורז שטוף מלח פילפל
מוסיפים מים,מבשלים עם רסק עגבניות,
וזה ממש טעים וגם מזין..... אותו דבר קול גזאדה = כרוב מבושל... (מאדם רוזה)


מיני ירקות 
 
  חדש  26/7/2008    גיב'ץ' במיקרו
לקלף ולחתוך לקוביות ירקות שונים כגון:  בצל, גזר, תפו"א, קישוא, פטריות, פלפלים, כרובית ועוד,
לשים בתבנית מיוחדת למיקרו עם מכסה, בקערה קטנה להמיס קופסא
קטנה רסק עגבניות עם כוס מים להוסיף כף אבקת מרק עוף, מעט מלח
ופלפל כפית סוכר ומיץ מחצי לימון ומעט שמן זית כרצונך לערבב ולצקת על הירקות ולאפות במיקרו עד שהירקות רכים.
אפשר לסיים את הבישול בטוסטר אובן מתחת לגריל.  (Sarika)
 
 
  חדש  26/7/2008    מבחר ירקות
קח מס' ירקות כמו תפוח אדמה חתוך לקוביות,  גזר, או תפוח אדמה מתוק חתוך לקוביות, בצל, פלפל ירוק או אדום, שומר, כרובית וכו' כמעט כל ירק אפשרי. סדר את הכל בכלי זכוכית עגול מתאים לגודל של המיקרו, שים קצת מים, כסה בנילון נצמד והכנס למיקרו למשך 10 דקות. הוצא מהמיקרו, סדר בתבנית שטוחה פזר קצת מלח ופפריקה והכנס לטוסטר על גריל עד שישחים. הוצא מהתנור הזלף מעט שמן זית ובתאבון  (מואיס)
 
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ