Bad Request (Invalid Hostname)


טיולים וידיעת הארץ - מאמרים


מתכונים לפויקה

מתכונים לפויקה סאקרה: כמו חמין רק בחוץ -
 
תפוחי אדמה,בצלים,קיטניות (חומוס,שעועית,חיטה,גריסים) בשר שמן (הכי טעים כבש) או עוף
תבלינים: מלח,פלפל שחור גרוס גס ,כמון.
שמן
לערבב את התבלינים בשמן ולמרוח את כל המרכיבים.
להכניס לפויקה ולשפוך מים בגובה 1/3 הסיר.
להשאיר על אש כמה שעות.

קיצור דרך-
להכניס הכל מבושל-תפ"א מבושלים,חומוס,שעועית-מקופסאות שימורים,בשר שנצלה בתנור בבית.
לערבב עם המיץ של הבשר ולהכניס לפויקה לחצי שעה,בשביל הסטייל..
אגב,למדתי את הזיוף הזה במרוקו-שם מגישים טאג'ין-
תבשיל בכלי חרס עם מכסה מחודד,שאמור לשהות בתנור כל הלילה,על גחלים.
הם מבשלים הכל על הגז ומכניסים לטאג'ין בשביל הדאווין.
 
 
 
meir e: כמו קוסקוס רק על האש-

הכמות לסיר גודל 4 (8 ליטר)- משביע 12-20 איש

מחממים טוב טוב את הסיר על האש,
מוסיפים רבע עד שליש ליטר שמן זית
זורקים פנימה כ 6 בצלים בינונים חתוכים לשמיניות - מטגנים קלות
מוסיפים  כ 5 גזרים חתוכים או קצוצים ושיני שום שלמות של ראש או שניים...
כאשר הבצל זהוב מוסיפים שני ליטר מים (לשפוך בעדינות ורצוי מאוד מים חמימים או חמים - בכל מקרה לא מים קרים!) ותבלינים (מלח, פלפל, כמון, ועוד כאהבת נפשכם, וכמובן הרבה אהבה). אני מאוד אוהב להוסיף קופסת חלב קוסקוס לסיר - שדרוג מצוין לטעם (מתחרה באהבה מקודם, מוסיף לה אבל לא מנצח אותה!).

ועכשיו מגיעים לכמו מרק קוסקוס...
מתחילים להוסיף ירקות שורש למיניהן חתוכים כמו בקוסקוס - ת"א, קולורבי, גזרים נוספים וכדומה.

לחובבי הבשר/עוף אפשר להוסיף כרעיים עוף, כבש או חתיכות סינטה או בשר אדום אחר שמתאים לקדרה..

חצי בקבוק יין (גם לבן וגם אדום הולך), בירה (אפשר רק בירה ואפשר בירה עם יין לבן)  אחרי כ 20 דקות אפשר להוסיף את ירקות השורש שמתבשלים מהר יותר כמו בטטה ודלעת.

כאשר תפוחי האדמה רכים ( עוד כ 20-30 דקות) אפשר להוסיף קישואים וקילו אורז שטוף (להוצאת העמילן).

אם הוספתם אורז רגיל אחרי 20 דקות אפשר להוריד מהאש, אורז מלא - כ 40 דקות.

לאורך הבישול עד להוספת האורז חשוב להקפיד שהנוזלים יכסו את מה שמתבשל, כאשר מוסיפים את האורז חשוב לערבב את מה שבסיר כך שהאורז יוכל להתפזר בכל החללים וחשוב שיהיו מספיק נוזלים לאורז לספוג.

המתכון הנ"ל הוא אילתור שיצא מצוין והסיר חוסל, יכול לשמש כבסיס לאילתורים נוספים כיד הדמיון הטובה.
 
 
 
יונה כחולה: פחמימות זה הסוד -  

לצמחונים שבינינו. בלי כמויות- תלוי בפויקה ובמספר הרעבים:

קאשורי משודרג:

שמן זית
בצל קצוץ
שום קצוץ
מעט קוביות תפו"א
יותר קוביות גדולות של בטטות
קוביות דלעת מוצקה/גזר
עדשים אדומים
אורז (תוספת שמחייבת מיומנות מה פויקה) ו\או אטריות ביצים דקות
עגבניות קצוצות או קופסאת עגבניות מרוסקות גדולה
לימון למיץ
תבלינים (הכי חשוב!!!) - מלח, כמון ופפריקה מתוקה (בנדיבות, אפשר להחליף קצת בחריפה), קצת כוסברה טחונה.

מחממים פויקה. שופכים שמן וכמעט מייד מוסיפים את הבצל, כשמזהיב מוסיפים שום ותבלינים (!) ומטגנים תוך ערבוב מתמיד.
(אם רוצים אטריות- יש להוסיף אותן כעת) מוסיפים ירקות וממשיכים לצלות תוך ערבוב. כשהירקות מתחילים להתרכך מוסיפים עגבניות ובוחשים היטב, תוך גירוד הסיר. מוסיפים עדשים בנדיבות ואורז עם מים לכיסוי. מבשלים עם מכסה סגור כ- 15 דקות ומוסיפים לימון ומלח. מורידים מהאש. מחכים קצת שהאורז יספוג את שארית הנוזלים ויתפח.
מצלצלים על המכסה לתור שיבוא לאכול..
כשאני צריכה להאכיל ממש עם רב יש לי טריק. מכינה מרק קוסקוס בפויקה ושופכת על קוסקוס אינסטנט ( רק להביא כלי פלסטיק עם מכסים..).

טיפים: מומלץ להלהיט את הפויקה במדורה לפני הבישול, לשים מעט שמן ו...להתחיל.
נקיון - פטנט גאוני שלמדתי לאחרונה - משאירים את השאריות להשרף עד הסוף עם מכסה סגור, בבוקר נושרות כמו עלה נידף. לא לשטוף, אלא רק לפני השימוש הבא- כי אז מחליד.

 
 
 
קישור לשרשור המקורי בפורום ובו גם קובץ עם מתכונים נוספים מתוך כתבת ynet.
מתכונים וקישורים נוספים


בתאבון!

blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)