בישול לילדים - מאמרים


קובה סולת במילוי בשר ברוטב אדום


 


 
קודם כל  אני מכינה את המרק  שיתבשל לו שם בכייף
ולאחר שהמרק רתח אני מוסיפה את הקובות לבישול
עד שהקובות מוכנות  

מרק לקובה: מתכון קבוע שלי למרק אדום ניתן לבשל במרק זה עוף ואיטריות-ללא הלימון  והסוכר כמובן
בסיר
לטגן בשמן רגיל  
2 בצלים גדולים
2-3 שיני שום קצוצים ועוד 2-3 שיני שום שלמות
עד השחמה קלה
להנמיך האש ולהוסיף
1 קופסאת רסק עגבניות קטנה
2 כפות פפריקה
1 כף תבלין גריל עוף
1 כף הל
1 כף אבקת שום
1 כפית אגוז מוסקט
2 כפות מרק עוף או  לפי הטעם
מיץ מחצי לימון - לא חובה
3 כפות סוכר
לערבב היטב
להוסיף מיים חמים בזהירות לסיר
ולבשל הרוטב עד רתיחה
ולשפר טעמים - אני תמיד מוסיפה אבקת שום  ועוד לימון
הוספתי
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לטבעות
וכ-7 כדורי בשר

קובה סולת: מתכון מעיתון ידיעות אחרונות ישן
בקערה לערבב
3 כוסות סולת
½+1 כף וחצי מלאה שמן
½ כפית אבקת שום -תוספת שלי
1 כף  אבקת מרק עוף-תוספת שלי
מיים לפי הצורך
עד שתהייה עיסה רכה ואף טיפה רטובה - כשהבצק רטוב יותר נוח למלא ולגלגל
להניח בצד

כדורי ומילוי בשר בקר טחון -צלעות מס´ 2 + שומן כבש: מתכון אחותי הגדולה מתל-אביב
בקערה לערבב
1 קילו בשר טחון
½+1 בצל גדול מגורד בפומפיה מעל הבשר עם הנוזלים כן כן על הבשר
1 כוס כוסברה קצוצה טריה או יבשה
¼ כפית הל טחון
1 כפית אבקת שום
½+1 כף מרק עוף או לפי הטעם
ועוד  ¼ כוס מיים רגילים
לערבב היטב וליצור כדורים קטנים למרק של הקובה והיתר למילוי כמויות לפי העין

בתאבון

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ