בישול לילדים - מאמרים


בצק שמרים-לבורקס/רולדות/לחם

בצק  שמרים-לבורקס/רולדות/לחם



מיני סדנא להכנת הבצק
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=744&msgid=42294317&FlagSybase=1


מומלץ מאוד להמיר את המרגרינה בשמן ואז ייצא בצק גמיש ונוח לעבודה.

היום יש לי אורחים - ההורים שלי אחי וגיסתי, אז מה מכינים לחולי לב ללא מרגרינה?
מתוך ספר הבצקים שלי לקחתי מתכון לבצק שמרים לבורקס, ומכיוון שאסור להם מרגרינה הימרתי לשמן.

מה אגיד לכם, יצא בצק משגע וגמיש מומלץ מאוד
מילאתי בסלט חצילים קלוי מוכן, הוספתי ביצה, גבינה בולגרית קוביות, קוטג´ ומעט פירה להסמכת התערובת (אם משתמשים בגבינה טוב טעם ולא בקוטג´ ניתן לוותר על הפירה.)

להלן הבצק המקורי שלי ובסוגריים אותו הבצק עם שמן וללא המרגרינה

כמות ל- 4 רולדות

ניתן להכין גם בצורת רולדה
אפשריות מילוי: בשר, גבינות, פטריות, חצילים, תרד

החומרים לבצק:

50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים
(השתמשתי בשמרים יבשים)
1 ק"ג קמח רגיל
500 גרם מרגרינה ללא מלח - להמיס (השתמשתי ב- 1/4 2 כוסות שמן)
חופן מלח (אם מכינים את הבצק עבור מלית מתוקה לא לשים מלח)
1 כוס מים חמימים (שמתי 2 כוסות בהדרגה)

למריחה מעל הבצק: ביצה + כף שמן ושומשום/קצח

אופן הכנת הבצק (עם שמן או מרגרינה):

להמיס את המרגרינה. (לבצק עם שמן - אין צורך במרגרינה)
בקערה קטנה שמים את השמרים הטריים עם 1 כף קמח וחצי כוס מהנוזלים להתפחה כפולה. (שמרים יבשים אין צורך בהתפחה)
לקערה גדולה של המיקסר מנפים את כל הקמח
להוסיף את המרגרינה המומסת / שמן,
להוסיף את השמרים ולערבב היטב.
להוסיף את המלח ולערבב (למלית מתוקה לא להוסיף מלח).
מתקבלת עיסה רכה אך לא דביקה.

להשאיר את הבצק בצד מכוסה להתפחה כפולה.
לאחר ההתפחה, להוציא על משטח מעט מאוד מקומח ולחלק את הבצק ל-4 עבור רולדות.
פותחים כל חלק לעלה ע"י מערוך ואחר"כ פותחים ומותחים עם האצבעות, מכניסים את האצבעות מלמטה עד אמצע הבצק ומתחילים למתוח בעדינות את הבצק עד שמתקבל בצק דק מאוד ושקוף ממלאים במלית הרצויה וסוגרים לרולדה או חלזון

מניחים בתבנית אפיה משומנת כשהסגירה של הרולדה כלפי מטה.

אם רוצים להכין בורקס, לקחת מהבצק חתיכות קטנות, לרדד לעלה לקרוץ צורה עגולה עם כוס.
למלא במלית הרצויה ולקפל לחצי. לסגור את השוליים בעזרת הבוהן ואחר"כ לקפל את הסגירה בקיפול קל או בעזרת מזלג הפוך להמשיך ההידוק.
למרוח ביצה ומעל לזרות שומשום.

לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה קלה.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ