בישול לילדים - מאמרים


ברקוקש חלבי - מכינים עם סולת

ברקוקש חלבי - מכינים עם סולת

הילדים דרשו!
הילדים לא ויתרו ודרשו ברקוקש - קוסקוס חלבי...אני מכינה אותו בגרסה שלי המהירה ללא אידוי.........קצר וקולע.

1/4 ק"ג סולת
כ- 4 כפות גדושות קמח
חמאה מלוחה
מלח
חלב + מים

בכלי שטוח וגדול מחינים את פתיתי הסולת : שופכים את הסולת לכלי מוסיפים מעט מכמות הקמח ומעט מלח - שופכים כמה טיפות של מים בעזרת הידיים על הסולת והקמח ויוצאים גרגרים...שוב מוסיפים מעט מים ומיד מערבבים באמצעות כריות האצבעות...וכך הלאה עד שנוצרים פתיתים עבים...אם הם עבים מידי מחלקים כל פתית לכמה חלקים  - כדי ליצור פתיתים אחידים - למי שרוצה - אפשר להשתמש בכברה גסה המיועדת לכך...אני לא משתמשת - אנחנו אוהבים אותם גדולים דווקא!

לאחר שיצרנו את הפתיתים מהקמח, המלח והסולת...ממלאים סיר בינוני עד מחציתו במים ומרתיחים, מוסיפים ככפית שטוחה מלח וכפית סוכר - אפשר לתקן לפי הטעם האישי- וכאשר המים רותחים מוסיפים את הפתיתים שהכנו...מערבבים ומוסיפים מעט חמאה מלוחה...לאחר 2-3 דקות שופכים לתוך הסיר כשתי כוסות חלב וממשיכים לערבב עד להסמכת התוצר.

ממתינים כ3-2 דקות ומוזגים לצלוחיות יחד עם חתיכת חמאה מלוחה שנמסה מיד.... הילדים ממש אוהבים!!!!!!

המידות ניתנות לשינוי בהתאם לגודל הסיר ולכמות הפתיתים - הברקוקש סמיך אך לא יציקה - עדיין מעט נוזלי.........תהנו!

היה לי קשה לצלם כי הברקוקש מאוד לבן וכמעט לא נראה בצילום.......


blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ