בישול לילדים - מאמרים


קוגל גבינות

אפיתי הערב "קוגל גבינות" של ניק צוק- limim


אני חייבת לעדכן אתכם, באם אתם בונים על המתכון:

הוא יוצא חריף בטירוף, כך שהוא לא מתאים לילדים.
חבל, כי יש לי מתכון אחר שאותו דווקא איתי מאוד אהב.
חשבתי שהקוגל של ניר צוק יהיה קצת אחר, אבל למעשה לא כ"כ מרגישים את טעם הגבינות.
עשיתי לפי חצי מהכמות - שהספיקה לי לתבנית טוסטר אובן קטנה.
כ"כ, כתוב במתכון לבשל את הסוכר עד שהוא נהיה קרמלי.
ובכן: הוא נדבק לי בסיר והתעצבנתי נורא.
אז ניסיתי שוב, והפעם (וכך אני ממליצה גם לכם) בישלתי את הסוכר עם מחצית מכמות החמאה (את המחצית השניה הוספתי בסוף, כפי שכתוב במתכון המקורי).
מלבד זאת, המתכון הזה ממש לא לשוחרי דיאטה!
הוא יצא לי מאוד שומני ולדעתי כדאי להפחית את כמות החמאה לחצי, כי למרות שהשתמשתי בקצת פחות ממה שהיה רשום - עדיין יצא שומני.
גם ככה יש גם גבינות שמפרישות שומן, אז לא נראה לי שיש צורך בחבילה שלמה של חמאה.

לסיכום:
היה כדאי? וואלה, לא יודעת. די הרבה טירחה ולכלוך וגם לוקח די הרבה זמן עשייה (בישול האטריות במי הסוכר לקח ה-מון זמן).
אז תעשו את החישובים שלכם...

ובכ"ז, אל תיבהלו.

יצא מאוד טעים, ואפילו בעלי ששונא פשטידות מתוקות (מה לעשות שיש לו פולניה בבית?) ליקק את השפתיים.

*עשיתי לפי חצי מהכמות. התוצאה המתקבלת מאוד חריפה (אם כי מאוד טעימה) אבל כנראה בגלל הטעם החריף - ילדים אולי לא יאהבו את המאכל הזה.
אפשר לדעתי להפחית מכמות החמאה, כי הקוגל קצת שמנוני (כנראה בגלל הגבינות).
כ"כ, כדאי לבשל את הסוכר עם מעט חמאה (להוריד חלק מהכמות שצריך לצורך כך) או מים, אחרת הוא נדבק לסיר.


מתכון: קוגל גבינות

רכיבים:
1/2 1 כוס סוכר
7 כוסות מים רותחים
400 גרם אטריות ביצים דקות
2 כפיות גדושות מלח
2 כפיות גדושות פלפל שחור טחון דק
1 כפית קינמון
100 גרם חמאת תנובה
4 ביצים
100 גרם גבינת טל העמק
100 גרם גבינת עמק
1 גביע קוטג´ תנובה

אופן הכנה:
1.מחממים בסיר עמוק את הסוכר עד לקרמל זהוב כהה, מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומבשלים עד להמסת הקרמל.
2.מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהמים מתאדים. מערבבים מדי פעם, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
3.מגרדים את הגבינות עמק וטל העמק
4.מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והגבינות, מצננים מעט, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
5.יוצקים את תערובת האטריות לתבנית האפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה.
6.מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב כהה.

הערות:
תבנית משומנת מס’ 26

מקור המתכון:


blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ