בישול לילדים - מאמרים


עוגת סולת קוקוס מהתחרות של קרין גורן

עוגת סולת קוקוס מהתחרות של קרין גורן   
 
 

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לתחתית (שאח"כ תהיה הלמעלה של העוגה):
 

עבור שכבת הקרמל -
 
 3/4 כוס סוכר
טבעות אננס בקופסת שימורים (קופסה 1)

לעוגה:


4 ביצים
2/3 כוס סוכר
100 ג"ר קוקוס טחון וקלוי (קולים את הקוקוס עם עצמו על גבי מחבת יבשה עד להזהבה או שפשוט קונים אותו ככה מוכן)
3/4 כוס קמח לעוגות (שטיבל מס'''' 5)
170 ג"ר סולת
1 שקית אבקת אפיה (15 ג"ר)
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או פריגת (מי שרוצה עוגה חלבית יכול לשים גביע שמנת חמוצה או לבן)
1/2 כוס שמן + כף
כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ''''יפס לבן
 

מכינים את התחתית:

מניחים נייר אפייה (משומן) על תחתית התבנית. מחממים היטב סיר שטוח ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב! עד שנוצר קרמל נוזלי בצבע חום. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב שטח התחתית. מניחים בצד להתקרר. יש לבצע פעולה זו מהר ובזהירות כיוון שהקרמל רותח אבל מתקשה מהר!
 

מכינים את העוגה:

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עד שהן תופחות ומבהירות. מוסיפים את תמצית הוניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוסיפים פנימה את כוס השוקולד צ''''יפס הלבן ומערבבים שוב.
מרכיבים ואופים:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר בהיקף באופן צמוד וטבעת אחת במרכז כך שנוצרת מעין צורה של פרח עם עלי כותרת (את הטבעת האמצעית צריך להקטין מעט). יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים לתנור ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה. מוציאים את העוגה מהתנור. דוקרים את העוגה עם מזלג או קיסם בעדינות ושופכים עליה או מברישים אותה עם סירופ שהוכן למעשה מהמיץ שנותר מקופסת האננס.
 

הכנת הסירופ:

שמים את כל הנוזלים שהיו בקופסת השימורים בסיר ומביאים לרתיחה למשך 5 דקות (הסירופ אמור להצטמצם מעט). מסירים מהאש ומוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס. מערבבים ומברישים או שופכים על העוגה.
רצוי לבצע פעולה זו כאשר העוגה חמה וכך גם הסירופ.
הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפיה. מצננים ומגישים.
*** בעיקרון אפשר לשים למטה כל פרי שרוצים בין אם הוא טרי או משומר. אפשר לקחת את העוגה לכיוון של כאילו "טארט טאטן" ולשים למטה תפוחים ולהחליף את הקוקוס בשקדים גרוסים או טחונים וכך הלאה


blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ