בישול לילדים - מאמרים


עוגת שוקולד בבצק פריך - עוגת שכבות שוקולד - הוכן ע"י זיוה סיסו



קרין גורן מארחת את זיוה סיסו, הזוכה במקום הראשון בתחרות מתכוני העוגות, אשר מכינה את המתכון המנצח - עוגת שוקולד בבצק פריך

  
כמות: תבנית בקוטר 28 ס"מ

החומרים:

לבצק
:

1 וחצי כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 ושליש חבילות מרגרינה
2 חלמונים
5 כפות מי סודה
קמצוץ מלח

למלית:

200 גרם שוקולד מריר
1/2 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
5 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כף רום
2 כפות קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7 חלבונים אבקת סוכר לקישוט

שלבי ההכנה:

1. הבצק:
 
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים בקוטר של התבנית (28 ס"מ). מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד, ניתן לשמור את השני בינתיים במקרר.

4. המלית:
 
בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה.

5. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים (מומלץ להעביר מעט מהשוקולד לביצים, לאזן טמפרטורות ואז לערבב את הכל יחד), קוניאק ורום.

6. מערבבים פנימה קמח ואגוזים.

7. במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו בשלבים לתוך תערובת השוקולד.

8. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על גבי תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית.

9. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.

10. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.



blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ