Bad Request (Invalid Hostname)


בישול לילדים - מאמרים


עוגת שמרים / רוגלאך - ללא סוכר *עם שמן*

עוגת שמרים / רוגלאך - ללא סוכר *עם שמן* עוגות ללא סוכר
 

הכנתי צמות במלית ריבת שזיפים ב-2 תבניות אינגליש קייק.
הכנתי בצק לעוגת שמרים - ללא סוכר *עם שמן* להורים ולאחי ה"מתוק".
השתמשתי במלית ריבת שזיפים דיאט.
שמתי רק 2 ביצים
אין צורך לטבול בחלב העוגה יצאה רכה מאודדדדדדדד.

אופן ההכנה  הבצק תפח פעם ראשונה, נתתי לו בוקס , האויר ירד ושוב כיסיתי להתפחה נוספת של הבצק.
חילקתי ל-2 (אפשר גם ל-3) ופתחתי למלבן
מרחתי מעט ריבת שזיפים (אפשר להוסיף אגוזים קצוצים)
קיפלתי למעטפה ושוב פתחתי לאורך כשהמלית כבר בפנים
חתכתי ל -3 רצועות ויצרתי צמה
שמתי בתבנית אינגליש קייק
לעשות אותו הדבר עם שאר חלקי הבצק.
אחר"כ למרוח מעל במעט בביצה מדוללת בכף שמן
להשאיר להתפחה בתבנית
לחמם תנור חם מאוד יחד עם כלי מים (לקבלת אדים בתנור)
לאפות בחום 175 מעלות טורבו כ-3/4 שעה.



החומרים לבצק (עוגת צמות/רוגלאך)

2 כפות שטוחות מאוד - שמרים יבשים
1 ק"ג קמח - לנפות
4 כפות סוכרזית נוזל דיאטיפ / או  1/2 כוס סוכר
1 כוס שמן רגיל
3 ביצים (אפשרי 2 ביצים)
1 - 1/2 1 כוסות מים פושרים (נעימים למגע אצבע)
גרידה מלימון אחד

מלית

ריבת שזיפים ללא סוכר (כמובן בייתית) מעט מים לדילול הריבה ניתן להוסיף לתערובת כמה טיפות דיאטיפ
אגוזים קצוצים + קינמון




ישנה אפשרות   להכין מהבצק עוגה גדולה בתבנית מאורכת או בתבנית עגולה עם חור.

להכנת רוגלאך - לאחר פתיחת הבצק - למרוח ורק אחר"כ לחתוך למשולשים
לחתוך עלה עגול  למשולים

או להכין משולשים כשהבצק מלבני
ן

מגלגלים  - מהצד הרחב כלפי הצר ומשאירים להתפחה נוספת


לפני האפיה למרוח בביצה מדוללת במעט חלב ולאפות
ומשאירים להתפחה נוספת


מוכנים לאחר האפיה ולאחר טבילה באמבט חלב קר התרככו מאוד והיו  טעימים לאחר הטבילה בחלב

רוגלאך , ממולאים בריבת שזיפים דיאטטית מדוללת במים ואגוזים קצוצים מעורבבים במעט קינמון


אופן ההכנה - לרוגלאך
לפתוח עלה עגול
למרוח מהריבה המדוללת במים
לפזר מעל את תערובת האגוזים והקינמון
לחתוך ל- 8 עם גלגלת הפיצה ולהתחיל לגלגל מהמקום הכי רחב כלפי השפיץ .


הערות 1מדינת ישראל -לאחר טעימה של הרוגלאך
 אני שונאת סוכרזית לכן טעמתי רק מהפינה והטעם משגע.
מיד לאחר האפיה טבלתי כל אחד בחלב , ממש הטבעתי  בחלב ניערתי ושמתי על רשת וכיסיתי במגבת יבשה.
לפי דעתי זה מאוד דיאטטי מכיוון שהבצק רק עם שמן וללא סוכר.
נכון להיום - מכיוון "שהטבעתי" כל עוגיה בעודה חמה בחלב קר (להוציא מיד לאחר הטבילה על רשת),   העוגיה מאודדדדדדדדדדדדדדדדד  רכה ונדגמה כטעימה ע"י אוכלי הסוכרזית.
רצוי מאוד להכניס את הרוגלאך לחלב קר בכדי שיהיו רכים, השמן מקשה מעט את הרוגלאך.
כללית הטעם מעולה.




blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)