Bad Request (Invalid Hostname)


בישול לילדים - מאמרים


בצל ופלפל ממולאים עם בשר ואורז

בצל ופלפל  ממולאים עם בשר ואורז  
התערובת מוכנה
 
בצל ממולא -
חותכים ישר את החלק העליון והחלק התחתון של הבצל,
אחר"כ עם סכין חדה עושים חתך עמוק  בצד הבצל

 
מתחילים לקלף בעדינות
משחררים את השיכבה העליונה  בעזרת האצבע בזהירות שלא יישבר  (כמו בתמונה) מסביב לבצל עד שהוא יוצא
  
 
השיכבה הראשונה ירדה
עכשיו צריך לשחרר את השאר, אבל לפני כן לנסות להוציא בעדינות את האמצע של הבצל שישמש  לריפוד הסיר בתבשיל

 
 
מרוקנים קישואים  (שומרים את פנים הקישוא בצד


ממלאים את הקישואים והבצלים
 
 
מכניסים את הממולאים לתוך הרוטב 
מעל הרוטב מרפדים עם כמה עלי כרוב ופנים הקישוא שהוצאנו ופנים הבצל,
מביאים לרתיחה ומוסיפים מים רותחים ושוב מרתיחים

 
ולאחר אפיית התבשיל ללא המכסה
 
 
 

 

 
 
  
נשאר לי מתערובת הבשר והאורז אז הכנסתי לרשת (זו ששמים את השום)
 ובישלתי אותו  יחד  עם הממולאים ותפו"א בסיר 
 
 
 
בזמן שהכנתי רוטב סלסה החלטתי , לאחר טיגון הבצל,  להוסיף גם 3 גזרים קצוצים
חוצמיזה בתבשיל עצמו בין הפלפל לבצל הממולא הוספתי כמה חתיכות של דלעת
חבל"ז איזה טעיםםםםםםםםם
מעל רוטב הסלסה לשים כמה עלי כרוב ומעליהם להניח את הממולאים. 
חייבים לכסות בנוזלים עד סוף גובה  הממולאים לכסות ולבשל על להבה בינונית.
לקראת סוף הבישול להוריד את המכסה בכדי לצמצם מעט את הנוזלים.
 
ניתן להוסיף לסיר רבעי תפוחי אדמה  כתוספת למנת הממולאים
(כמו שרואים בתמונה הראשית) .
 
בישול  בתנור
לאחר הרתיחה הראשונה יחד עם הממולאים, ניתן להכניס את הסיר לתנור לאפיית התבשיל - לאפיה בחום 180 מעלות כ-1/2 1 שעות.
מורידים את המיכסה וממשיכים לאפות עוד כ-1/2 שעה
.
מבטיחה - יוצא מעדן.


החומרים לבשר
 
החומרים לתערובת הבשר הספיקו לכל הבצלים והקישואים שבתמונה + 3 פלפלים קטנים
 
 
1 ק"ג בשר טחון
2 כוסות אורז
1 כף חוויג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח - לטעום את התערובת לפני שמוסיפים
2 כפות שטוחות בהרט
2 כפות פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כף פלפל שחור
 
אופן הכנת הבשר
 
בקערה , לערבב את כל החומרים , ואחר"כ למלא.

 

 

 אופן הכנת התבשיל
 
לרוקן את הקישואים (את פנים הקישוא לא לזרוק כי הוא ישמש מצע לממולאים)
לקלף את הבצל (כמו בתמונות למעלה)
 
מכינים רוטב סלסה ושמים מעל את פנים הקישוא וכמה עלי כרוב טריים מפזרים ברוטב גם את פנים הבצל שהוצאנו.
 
ממלאים את הסיר בממולאים, מעל הממולאים שמים כמה עלי דפנה  ומביאים לרתיחה.
 
בינתיים להרתיח קומקום מים ,וכשהרוטב  והממולאים היגיעו לרתיחה, מוסיפים מים רותחים בצידי הסיר עד כדי כיסוי (זהירות שלא לשפוך על הממולאים)
 
ה ע ר ה
לשיבוח הטעם - ניתן להוסיף כמה חתיכות גדולות של דלעת ליד הממולאים.
 
אחרי הרתיחה אני ממשיכה לאפות את התבשיל  בתנור לכן אני מוסיפה מים עד כיסוי הממולאים,
אם ממשיכים את הבישול על הגז, מוסיפים מים עד גובה 3/4 מגובה הממולאים.
 

החומרים לרוטב סלסה

 

ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות.

החומרים


2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 עלי דפנה
2 עגבניות חלוטות וקצוצות
300 גרם רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים
1 כוס שמן לטיגון
1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז
1 **כף תבלין מיוחד לפיצה
**ניתן לקנות בשווקים
מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות

אופן ההכנה

לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה.
לשיבוח הטעם לקצוץ 3 גזרים ולטגן עם הבצל
להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים.
(אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה).
בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.

 

 
blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)