בישול לילדים - מאמרים


עוגת דבש ומייפל עסיסית - ניקי ב


 

אני לא אוהבת עוגות דבש, לא יודעת למה אף פעם לא התלהבתי מהן. משהו בטעם אף פעם לא עשה לי את זה. עד שהכנתי את העוגה הזאת, כמה שהיא טעימה, לחה, עסיסית,  כל ביס תענוג. שבעלי אמר שהעוגה מאוד טעימה ידעתי שהגעתי אל עוגת הדבש המושלמת לראש השנה ובכלל.
 


מצרכים:
4 ביצים מופרדות
כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ"ל שמנת מתוקה
3/4 כוס שמן
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון

סירופ:
חצי כוס מים
חצי  כוס סוכר
3 כפות מייפל

הכנה:
להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.
לקפל את החלמונים לקצף.  
לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים.
לערבב בקערה נפרדת מצרכים יבשים,
להנמיך מהירות ולהוסיף את הרטובים למיקסר,
לקפל את היבשים לבלילה.

להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 45 דקות, לצנן.

לבשל את מצרכי הסירופ  תוך כדי עירבוב.
ליצוק את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.
לקשט בשקדים פרוסים - לא חובה.

הערות:
סירופ חם על עוגה קרה.
אפשר להשאיר עוד כמה כפות סירופ וליצוק על השקדים.

תבנית 26.

 
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ