בישול לילדים - מאמרים


עוגת לינזר - חיתוכיות הנס ברטלה


 
עוגת חיתוכיות - לינזר

מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ)

לבצק

200 גרם חמאה קרה
80 גרם אבקת סוכר
1 ביצה מספר 2
120 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
5 גרם אבקת קינמון
380 גרם קמח
1/4 כפית מלח אטלנטי
1/4 לימון מגורד
קורט ציפורן
1 כפית אבקת אפייה 
 
לציפוי

400 גרם ריבת תות שדה
1 ביצה למריחה
3 כפות פלחי שקדים מולבנים

 

אופן ההכנה

הבצק:
מעבדים חמאה בפולסים קצרים עד שהיא חלקה.
מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, ושוב מפעילים בפולסים קצרים
מוסיפים ביצה עם 2 כפות קמח (שבקערה) לתערובת החמאה ומפעילים בפולסים קצרים
.
בקערה נפרדת -
מערבבים קמח עם אבקת אפייה, אבקת קינמון וציפורן.
 .
מערבבים את יתרת הקמח והאגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מפעילים עד שנוצר בצק
.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
משמנים את התבנית בתרסיס בטעם חמאה.
מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים בעזרת מקל עץ על תבנית האפייה. חותכים את שאריות הבצק.
מורחים את קצות הבצק בביצה טרופה.
מחוררים במזלג.
מורחים את הריבה על הבצק.
 
מרדדים את יתרת הבצק,
חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומניחים על ריבת התות שבתבנית בצורה אלכסונית ומורחים מעל ביצה
ממשיכים לשים רצועות בצק אלכסוניות נגדית לרצועות שבתבנית.
מורחים את כל הרצועות בביצה טרופה
ומפזרים שקדים.
מצננים 30 דקות בקירור.
 
אופים את עוגת הלינזר במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים שעתיים.
משחררים מהמסגרת בעזרת סכין קטן וחותכים לגודל הרצוי.

 

טיפים

יש להקפיד לא לעבד את החמאה יתר על המידה כדי שלא תהפוך למקצפת.
יש לרדד את הבצק כשהוא קר לגמרי כדי שלא יתפרק.
יש לחתוך את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק.

 

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ