בישול לילדים - מאמרים


קדאיף במלית שמנת מתוקה - 2 מתכונים - אמא של 1מדינת ישראל

קדאיף במלית שמנת מתוקה - 2 מתכונים - אמא של 1מדינת ישראל הוכן וצולם ע"י מיכל 63 (התמונה הראשית  שייכת למתכון השני)

הערה - במקום סירופ סוכר  ניתן להשתמש בדבש.

העוגות קלות מאוד להכנה
ממליצה על עוגה מס´ 2.


עוגת קדאיף (1)

רמת קושי - 1
תבנית 30X30
זמן הכנה – 30 דקות

החומרים
500 גרם אטריות קדאיף
150 - 200 גרם חמאה

אופן הכנת העוגה
לסדר בתבנית את אטריות הקדאיף.
באמצע , מעל האטריות לפזר את האגוזים הקצוצים
ומעל האגוזים לשים חתיכות קטנות של החמאה.
לאפות בחום 170 מעלות עד להזהבה.
לאחר שהעוגה התקררה משקים אותה בסירופ הקר.

למילוי - 150 - 200 גרם אגוזים קצוצים

החומרים לסירופ
מיץ מ- ½ לימון
800 גרם סוכר
600 מ"ל מים

להרתיח ולהסמיך את הסוכר והמים , לפני גמר ההסמכה להוסיף את הלימון.

ניתן לשבח את העוגה, ע"י מריחת שמנת מתוקה מוקצפת + 1 כף סוכר, מעל העוגה.



עוגת קדאיף במילוי שמנת מתוקה (2)
 

מיכל63 

1מדינת ישראל
   
מתכון של אמא שלי מומלץ מאוד

רמת קושי - 1
תבנית 30X30
זמן הכנה – 30 דקות


החומרים
½ ק"ג אטריות קדאיף
250 גרם חמאה

אופן ההכנה
להכין 2 תבניות אפיה,
לחלק ל- ½ את אטריות הקדאיף ולפזר כל ¼ של אטריות קדאיף בשתי התבניות
לחלק את החמאה ל- ½ וכל ¼ יפוזר בחתיכות קטנות מעל התבניות עם אטריות הקדאיף.
לאפות את שתי התבניות בחום בינוני 180 מעלות.
לאחר שהקדאיף התקרר בשתי התבניות, מפזרים מעל חלק אחד של הקדאיף המוכן (הנמצא בתבנית אחת) את השמנת המתוקה.
מעל הקדאיף הנמצא בתבנית השניה שופכים את הסירופ הסמיך (להשאיר 1 כוס סירופ בצד)
כעת, את הקדאיף שהושקה בסירופ מרימים מהתבנית בעדינות ומניחים מעל (התבנית הראשונה) אטריות הקדאיף עם השמנת המתוקה.
בסוף, מעל הכל שופכים את 1 כוס סירופ (שהשארנו בצד).
לפזר מעל הכל מעט קינמון ולהגיש.

למילוי - 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 שקיות) מוקצפת ללא סוכר.

החומרים לסירופ
800 גרם סוכר
600 גרם מים
מיץ מ- ½ לימון

להרתיח את החומרים עד לקבלת סירופ סמיך.

לפיזור מעל עוגת הקדאיף – מעט אבקת קינמון


מקור המתכונים - אמא של 1מדינת ישראל



blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ