בישול לילדים - מאמרים


חלה לשבת - אורי שפט

חלה לשבת - אורי שפט  

 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2925268,00.html































החלה של אורי שפט - טובלים ומפרישים חלה
 
 
מחברים שלושה גלילים בקצה אחד, ומהדקים - קולעים את הגלילים לצמה
 
קולעים את הגלילים לצמה 
 

 
מהדקים את הקצוות בסוף הצמה  
 
תוחבים את הקצוות מתחת לחלה ומכווצים אותה בעדינות

  
 

 ,   
 
אורי הכין בשבילי את החלה הזאת במאפייה שלו שלב אחר שלב. כל גרם מדוד ומדויק, ועם זאת קיבלה החלה המצוינת הזו את האופי והרוח שלש לתוכה אורי.
 
יש לקרוא את המתכון עד סופו ולהכין את החומרים מדודים ושקולים מראש.
 
בהמשך, כשמרגישים בנוח עם היסודות, אפשר להוסיף, לגוון ולהעניק ללחם את הטעם האישי של כל אופה.
 
מחר ערב שבת. אפשר לעצור היום בדרך הביתה ולקנות את הקמח, את השמרים ואת השמן במכולת. את אהבת האמת צריך להביא לבד.
 
 
החלה של אורי שפט
 

טובלים ומפרישים חלה צילום: רובי קסטרו

אורי הכין בשבילי את החלה הזאת במאפייה שלו שלב אחר שלב. כל גרם מדוד ומדויק, ועם זאת קיבלה החלה המצוינת הזו את האופי והרוח שלש לתוכה אורי. יש לקרוא את המתכון עד סופו ולהכין את החומרים מדודים ושקולים מראש. בהמשך, כשמרגישים בנוח עם היסודות, אפשר להוסיף, לגוון ולהעניק ללחם את הטעם האישי של כל אופה. מחר ערב שבת. אפשר לעצור היום בדרך הביתה ולקנות את הקמח, את השמרים ואת השמן במכולת. את אהבת האמת צריך להביא לבד.

בשוק
:
6 כוסות קמח חיטה לבן מנופה (800 גר')
רבע כוס שמן או חמאה מומסת (60 גר')
2 ביצים
1.5 כוסות מי ברז (320 גר')
6 כפות סוכר (80 גר')
3 כפות שמרים טריים (30 גר')
1 כף מחוקה מלח (12 גר')
ביצה טרופה
שומשום, פרג, קצח, גרעינים או כל ציפוי אחר ברוחב לב

במטבח:
1. יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן.
בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות, לאיחוד החומרים.
מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד חמש דקות לקבלת בצק גמיש.
 
לחילופין, אפשר להוציא את הבצק לאחר הלישה הראשונית ולבצע את המשך הלישה ביד על משטח מקומח קלות - זה נעים לידיים וגם לבצק.

3. מגלגלים לכדור ומניחים בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין ומחלקים שוב כל שליש לשלושה.
5. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ וקולעים כל שלושה גלילים לצמה.

6. מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות.
7. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו.

8. מורחים כל חלה בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בשומשום ובפרג.
9. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לגוון זהוב.
10 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

לגוון:
* בשלב הגלילים, לפני קליעת הצמה, מורחים כל גליל בביצה ומצפים בציפוי אחר: שומשום, קצח, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זעתר, פרג וכל העולה על הדעת. קולעים לצמה וממשיכים כרגיל. 

* משאירים את קצוות הצמה פרומים וקולעים את החלה בצורת עיגול. מחברים את הקצוות אלה לאלה ליצירת עיגול מושלם.

*מניחים את הצמה לפני התפיחה בתבנית חרס מלבנית או עגולה משומנת בגודל מתאים. מורחים בביצה, מצפים בשומשום ואופים בתבנית לקבלת צורה וקרום יחודיים.

*לאחר קליעת הצמה מניחים בצורת עיגול סביב קערת חרס קטנה. מתפיחים בפעם השנייה ואופים כרגיל.

*להגשה, מניחים בקערה שמן זית, מלח גס, גבינה מלוחה או דבש.

*למיומנים: קולעים צמה מארבע, מחמש או משש צמות ליצירת חלה מהודרת.
 
 
 
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ