Bad Request (Invalid Hostname)


בישול לילדים - מאמרים


פיתות סאג´

זה מה שאני מכינה עם המטיילים שלי - תמיד מצליח וטעים מאוד

הנה מתכון מעולה לפיתות על סאג´ שבקלות תוכלו להכין על התנור שאתם מתכננים לבנות - אגב, קח בחשבון שהעונה לאיסוף גרגרי חיטה הוא ... אחרי פסח

יש אפשרות לבצק עם שמרים או בצק ללא שמרים. הפיתה הבדואית או זו שמכינים הדרוזים על סאג´ היא ללא שמרים. הפיתות של הטאבון (גז, חום מגיע מ-2 צדי המאפה) מכינים עם שמרים, אבל אופן ההכנה שונה.

חומרים
1 ק"ג קמח, צריך לנפות, זה מאוורר את הקמח. אפשר להמיר 1/2 בקמח מלא
1 כף מלח (אני מעדיפה מלח גס)
2.5-3 כוסות מים - כמה שלוקח.
2-4 כפות שמן זית

לשמור 1 כוס קמח ללישה אח"כ.

הכנה
בקערה - קמח מעורב במלח, גומה - למלא ב-2 כוסות מים ולהתחיל לערבב - עדיף באמצעות כף. אח"כ לעבור ללישה בידיים, כאשר אפשר להוסיף מעט שמן זית, לריכוך הבצק.
כשיש בצק אחיד לשים אותו לפחות 5 דקות טובות, מניחים לו לנוח - חצי שעה מינימום, רצוי יותר.

צרים כדורים קטנים מהבצק - מניחים במגש על גבי קמח חיטה מעורב בקמח תירס. קמח תירס מונע הידבקות של הבצק ומאפשר רידוד נוח.
אחרי 15-20 דקות, מרדדים את הכדורים לפיתה דקה מאוד, כמה יותר דק יותר טוב: מתחילים בידיים ואח"כ באמצעות מערוך, תוך כדי סיבוב. את המתיחה האחרונה הדרוזיות עושות על כרית מיוחדת - ואפשר על כף היד להמשיך ולמתוח את הבצק, ולדקק במקומות שאפשר.

מניחים סאג´ על אש בוערת, או על להבה גבוהה של כיריים (יש גם סאג´ קטנטן לצורך כך) - בערך 30 שניות מכל צד, אם הבצק יותר עבה, אז צריך יותר זמן. אפשר לבדוק לפי הצבע.

לאחר שהסרנו מהסאג´ רצוי לשמור מכוסה, כי הבצק מאוד דק ונוטה להתייבש.
להגיש עם חומוס-טחינה, או עם לבנה ושמן זית עם הרבה זעתר, בתוספת ירקות טריים וחמוצים שונים. אפשר כמובן להגיש עם ממרח שוקולד או לאכול עם אורז, מרק וכדומה.

blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)