Bad Request (Invalid Hostname)


בישול לילדים - מאמרים


פוקצ'ה עם פלפלים ובולגרית הנס ברטלה


 http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=3607

מתכון לפוקצ'ה עם פלפלים ובולגרית של ברטלה גלית והנס ברטלה מכינים פוקצ'ה נפלאה עשויה מבצק שמרים עם רוזמרין, ועליה - גבינה בולגרית ופלפלים. התוצאה - ריחנית, צבעונית ויפהפיה


 

 
תבנית מרובעת




החומרים
:
לבצק
3.5 כוסות קמח + 3 כפות קמח לחם לבן (520 גרם)
1/2 שקית שמרית
50 מ"ל שמן זית
300 מ"ל  מים
5 גרם מלח
1 כף רוזמרין קצוצה דק



למלית
50 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
1 פלפל ירוק חתוך לטבעות
1 פלפל צהוב חתוך לטבעות 
1 גמבה (פלפל אדום) חתוכה לטבעות 
3 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול חתוך לטבעות
150 גרם עגבניות שרי חצויות 
250 גרם פרוסות או קוביות גבינה בולגרית
2 כפות תימין טרי
100 גרם פרמז'ן מגורד
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח אטלנטי
פלפל שחור




אופן ההכנה:
1. בצק: 
מערבבים שמרים בקמח, מוסיפים מים, שמן זית (לא לערבב את השמרים ישירות עם שמן הזית) ולשים דקה במהירות נמוכה עם וו לישה.
2. מוסיפים מלח, לשים 2 דקות במהירות נמוכה, מוסיפים רוזמרין.
3. לשים 3 דקות במהירות בינונית, מוציאים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים כדור.
4. מניחים על מגש מקומח, מכסים בקמח ומכסים בניילון נצמד. משאירים במנוחה במשך 40 דקות.
5. אחרי 40 דקות דופקים על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא ממנו את האוויר ומרדדים על משטח מקומח לצורת מרובע בגודל התבנית. מורחים על הבצק שכבה דקה של שמן זית.
6.
מלית: 
מפזרים על הבצק את העגבניות המיובשות הקצוצות.
7. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים לו בצל ושום. מוסיפים פלפלים וגמבה, וממשיכים להקפיץ לזמן קצר מאוד. מוסיפים את עגבניות השרי, התימין, המלח והפלפל, מצננים מעט.
8. מפזרים על הבצק, מניחים פרוסות או קוביות בולגרית ומפזרים פרמז'ן מגורד.
9. מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך 40 דקות, ולאחר מכן אופים ב-200 מעלות במשך 10-12 דקות. מצננים ומגישים.
blogTV Live

Bad Request (Invalid Hostname)