בישול לילדים - מאמרים


פוקצ'ה - 2 מתכונים של קרין גורן

בצק שמרים בסיסי 
 

 

 

קרין ורונן גורן מציגים מתכון לבצק שמרים בסיסי למאפים מלוחים, פיצות ופוקאצ'ות

 

 
בצק שמרים בסיסי


החומרים:

1 קילו קמח
1 שקית שמרית שמרים טריים (50 גרם)
22/3 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות דבש (או סוכר)
כף מלח
שליש כוס שמן זית

שלבי ההכנה:
1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי .

הטיפ של קרין - לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
ממשיכים לפי הוראות המתכונים.


פוקאצ'ה עבה עם גומות בציפוי שמן זית, שום ורוזמרין

כמות: פוקאצ'ת ענק בתבנית תנור ביתי 40X30 ס"מ

חומרים:
בצק מ-1 כמות של המתכון הבסיסי
שמן זית
מלח גס
רוזמרין טרי

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק לפי ההוראות ומתפיחים רק פעם אחת (לא מחלקים לכדורים). מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (יש לדאוג שלא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית,  עד שהוא מכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים.



פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים

כמות: 6 פוקאצ'ות בינוניות

חומרים
בצק מ-1 כמות של המתכון הבסיסי
שמן זית
מלח גס
תוספות שונות כמו: פרוסות חצילים מטוגנות, פלפלים קלויים, זעתר, פרוסות שום, תבלינים שלמים (גרגירי כוסברה, זרעי קימל וכמון), רוזמרין, זעתר, תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

אופן ההכנה:
לאחר שכדורי הבצק נחו , והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, או עד כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם), מתחילים בהכנה. טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצי' לאחר האפייה.  מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית (כך יותר נוח להכניס 2 פוקאצ'ות לתבנית אחת). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומוסיפים את הציפוי הרצוי. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים עד שהפוקאצ'ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים. אפשר להבריש את הפוקאצ'ה החמה בעוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ