בישול לילדים - מאמרים


חטיף אנרגיה - קרין גורן

חטיף אנרגיה - קרין גורן
  קרין גורן מציעה מתכון למלבני גרנולה מתוקים, שמכינים עם המון תוספות במצב רוח בריאותי
מלבני גרנולה מתוקים, שמכינים עם המון תוספות במצב רוח בריאותי. למרות ההכנה הקצרצרה, זה הזמן להתאמן בדחיית סיפוקים – קחו בחשבון זמן קירור ארוך למטרת התייצבות, שתאפשר חיתוך אלגנטי.




בריאות מתוקה

 

שיטה  לחיתוכיות האלה אין בסיס. מדובר בתערובת שיבולת שועל, אגוזים ושקדים, שקולים בתנור. להם מוסיפים תערובת טופי, שמבשלים מחמאה, דבש וסוכר חום.

דחיסה  מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (זהירות! התערובת לוהטת). מניחים נייר אפייה נוסף על התערובת (למניעת הידבקות) ודוחסים בעזרת מערוך או תבנית קטנה יותר, לקבלת משטח אחיד ודחוס, שלא יתפורר בחיתוך.

תבנית  הגודל יכול להשתנות לפי הגובה הרצוי לחיתוכיות, אבל כדאי להיצמד להמלצה במתכון, לפחות בפעם הראשונה שמכינים. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשאירים קצוות נייר מבצבצים מהצדדים, לאחיזה ולחילוץ נוח.

חיתוך  מקררים היטב את התערובת המוכנה בתבנית, עד שהיא מתקשה. אפשר לזרז את התהליך על ידי הקפאה קצרה. לאחר הקירור מחלצים מהתבנית וחותכים בסכין חד במכת להב אחת – נסו להימנע מתנועות ניסור, כדי למנוע התפוררות. למראה אחיד ומקצועי של החיתוכיות, מוותרים על השוליים – מסירים 1 ס"מ מסביב ורק אז פורסים למלבנים.

הגשה ישר מהמקרר לחיתוכיות קראנצ'יות, או בטמפרטורת החדר לחיתוכיות במרקם טופי. כשלא רוצים שהאורחים ילכלכו את האצבעות, מגישים במנז'טים אישיים (יש להשיג גם מרובעים וגם מלבניים).

אחסון  מעבירים את החיתוכיות לקופסה רחבה ושטוחה, ומאחסנים בשכבה אחת באופן מרווח. אפשר גם להניח בעטרות נייר (מנז'טים), ואז לאחסן בשכבות.



 
חיתוכיות גרנולה ופירות יבשים
חטיפי אנרגיה מעולים תוצרת בית. אם שומרים אותם במקרר, הם דומים במרקמם לחטיפי הגרנולה שקונים באגף הבריאות בסופר. בטמפרטורת החדר הם מתרככים ונמסים בפה.
חומרים לתבנית בגודל 20X27 ס"מ:

• 2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
• ½ כוס (50 גרם) אגוזי לוז
• ½ כוס (50 גרם) שקדים
• 100 גרם חמאה
• ½ כוס (180 גרם) דבש
• ½ כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה
• 1 כפית קינמון
• ½ כפית מלח
• ½ כוס (50 גרם) קוקוס
• ¼ כוס (30 גרם) שומשום
• ¼ כוס (30 גרם) גרעיני חמנייה או דלעת
• 1/3 כוס (50 גרם) משמשים מיובשים קצוצים גס
• 1/3 כוס (50 גרם) דבלים (תאנים מיובשות) קצוצות גס
• 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים



1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים שיבולת שועל, אגוזים ושקדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים 15-20 דקות, עד שהתערובת זהובה וריחנית. מדי פעם מערבבים.
3. ממיסים חמאה עם דבש, סוכר, קינמון ומלח בסיר גדול. מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות.
4. מוסיפים קוקוס, שומשום, גרעיני חמנייה, ואת התערובת הקלוייה. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים משמשים, דבלים וצימוקים ומערבבים היטב.
5. יוצקים מיד לתבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות נייר אפייה מבצבצים מהצדדים, לאחיזה ולחילןץ נוח). מכסים את התערובת בנייר אפייה נוסף ודוחסים את התערובת כמה שאפשר, בעזרת מערוך או תבנית קטנה יותר. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים שלוש להתייצבות.
אפשר לזרז את התהליך על ידי הקפאה של שעה.
6. מחלצים מהתבנית (משחררים את הדפנות בעזרת סכין חד, ומעבירים את מלבן הגרנולה למשטח עבודה, תוך אחיזה בקצוות נייר האפייה שבולטות מהצדדים). חותכים בסכין חד למלבנים אישיים. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.



לפי אותה שיטה מכינים  -

חטיפי גרנולה עם פיצוחים:
מוסיפים לתערובת 100 גרם גרעיני חמניות או דלעת קלויים מלוחים.
כן, מלוחים. תערובת הטופי מתוקה, והניגוד בין הפיצוחים המלוחים למעטפת המתקתקה מענג.
מוסיפים אותם במקום ¼ כוס הגרעינים הקלויים ללא מלח, בשלב בו מוסיפים את הפירות היבשים, גם כי הם כבר קלויים ולא זקוקים לערבוב-קלייה בסיר, וגם כדי שכל המלח שעוטף אותם לא יימס וימליח את תערובת הטופי כולה.
כמו כן משמיטים את המלח מהמתכון.



blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ