בישול לילדים - מאמרים


עוגיות סבתא עם סוכר קינמון - קרין גורן

עוגיות סבתא עם סוכר קינמון - קרין גורן ההכנה של העוגיות האלה מהנה אפילו יותר כשיש הרבה חותכנים בצורות שונות בבית. שומרים אותן בצנצנת שקופה גדולה וזה רק תירוץ לאכול עוד עוגייה (אולי לעוגיית לב ולעוגיית כוכב יש טעם שונה? חייבים לבדוק...).
את הגלגלת המצולמת בתמונות אפשר להשיג כאן בחנות.
כדי שתראו כמה ההכנה פשוטה, המתכון מלווה בתמונות. תהנו.
כמות: המון עוגיות (צנצנת ענקית מלאה עם 50-60 עוגיות)

 


לבצק:

4 ביצים
3/4 כוס סוכר (או יותר- עד כוס אחת, לפי הטעם)
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה

 

 
לקישוט:

1/2 כוס סוכר 
1כפית קינמון 

 

 

 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים. 



blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ