בישול לילדים - מאמרים


עוף עם אורז בתנור - ארוחה שלמה בסיר אחד

עוף עם אורז בתנור - ארוחה שלמה בסיר אחד
 
שילוב של שני מתכונים (של ניקי ב + פירגה)

- 1מדינת ישראל
עשיתי שילוב משני המתכונים של ניקי ופירגה.
מהמתכון של פירגה -  לקחתי את המרינדה של העוף
מהמתכון של ניקי ב -   לקחתי את החומרים  ואופן ההכנה של התבשיל
 
 
עוף עם אורז בתנור - ניקי ב
זה כל כך טעים...

מצרכים:
2 בטטות חתוכות לעיגולים

2 בצלים  חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות

חלקי עוף
1/2 1 כוסות אורז
3/4 כוס מים או עד כיסוי העוף

 
 
מצרכים לאורז:
1כוס אורז
1.5 כוסות מים
2 גזרים מגוררים
1בצל בינוני קצוץ
1קופסת רסק עגבניות קטנה
1כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף1
מלח
פלפל שחור גרוס

 

תבלינים לעוף:  (מתכון של פירגה)
שיני שום מקולף וכתוש 3
 4\1 כוס שמן זית
3  כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש או סילאן (אפשר חצי דבש וחצי סילאן)
כף פפריקה חריפה1
1 כף רוטב סויה
1 כף  רוטב צ'ילי
1 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
מלח
פלפל שחור

 
    ================ לערבב ולהניח בצד לפחות חצי שעה  

 

הכנה:

1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים

2. (אני - 1מדינת ישראל  -
לטגן את הבצל,  לטגן כ 5 - 10 דקות
להוסיף פטריות שלמות והגזר, לטגן כ 2 דקות,
להוסיף את האורז, 
רסק עגבניות,
התבלינים
1/2 כוס מים רתוחים .
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות.
אחרי 10 דקות להוריד מהאש.

 
הסידור בתבנית האפיה

4.בתבנית לסדר את פרוסות הבטטה 

5.לפזר מעל הבטטהאת תערובת האורז שהוכנה בסיר .

6.לסדר מעל את חלקי העוף

7.להוסיף לתבנית מים רתוחים עד שמכסה את התבשיל ,
לכסות בנייר כסף

8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה.
אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.

בתאבון

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ