בישול לילדים - מאמרים


סינרול קינמון (עוגיות שמרים שושנים)

סינרול  קינמון (עוגיות שמרים שושנים)
 הוכן וצולם ע"י אמא של אסף ויואב 

 רק מילה לפני:

בשביל שלא תתעצלו (כמוני) להכין את הסינרול בבוקר, תכינו את הבצק בערב, תכניסו למקרר ובבוקר רק תצטרכו למרוח ולגלגל.



לבצק:


1/2 3 כוסות קמח (אני הוספתי עוד 2 כפות בערך)
1/2 שקית שמרית (שמתי כף שמרים יבשים)
75 גרם חמאה (שמתי 50 גרם מחמאה ו-25 גרם חמאה, אני תמיד מערבבת)
3/4 כוס + כף אחת של חלב
6 כפות סוכר רגיל
2 ביצים
1/2 כפית מלח

למלית:


1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
80 גרם חמאה רכה (טמפ' החדר)
ביצה טרופה עם כף חלב לזיגוג

אופן ההכנה:


מערבבים את הקמח עם השמרים. ממיסים חמאה במיקרו ומערבבים אותה עם החלב הקר. מוסיפים את החמאה והחלב לקמח יחד עם הסוכר והביצים ומעבדים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד (הבצק דביק).

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים בניילון נצמד. למקרר לכל הלילה או שעה בטמפ' החדר להכפלת הנפח.

לקמח משטח עבודה ולרדד הבצק לעובי 1/2 ס"מ. אורך המלבן צריך להיות 40 ס"מ.

למרוח את החמאה על הבצק ולפזר עליה את תערובת הסוכר. לגלגל לרולדה הדוקה. לחתוך ל-10 פרוסות בעובי 4 ס"מ (יצאו לי 12 יחידות ולא 10).
משכיבים את הפרוסות על צידן החתוך באופן מרווח ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח (אני מתפיחה בתנור שחומם מעט.
לחמם תנור ל-190 מעלות ובינתיים להבריש את השבלולים בעדינות בתערובת הביצה.

לאפות 15-20 דקות. לא לייבש!! אצלי בתנור זה לקח  ב ד י ו ק  17 דקות.

זהו. תכינו, הם ממש ממש טובים

***את מה שנשאר, עטפתי (אחד אחד) בנייר כסף והקפאתי.



 

 

ו RUTHIE1  - 

קודם כל הם מעולים!!!!!!!!!!!!!!!הכנתי השבוע בפעם הרביעית.
לגבי שמירת הטריות: עשיתי משהו בפעם הראשונה ומאז זה הפטנט שלי להארכת אורך חייהם: -


היה לי סירופ סוכר שהכנתי יום קודם לעוגת שמרים אחרת ונשארה לי כמות נכבדה ממנו (משהו כמו חצי כוס מים לשתי כוסות סוכר), אז במקום למרוח בביצה אפיתי ככה ומרחתי את הסירופ מיד כשהוצאתי מהתנור. התוצאה היתה שהם נשמרו הרבה יותר טוב ממה שקרין תיארה בספר!!!כמעט שבוע, ללא הקפאה! אני מחממת בטוסטר כדקה לפני הגשה וזה טעים כמעט כאילו יצא הרגע מהתנור.
ממליצה בחום על הפטנט.

אהה, ועוד משהו - אני מקררת מעט את הרולדה לפני החיתוך לפרוסות, מה שמקל על החיתוך, וחותכת ברוחב 3 ס"מ ולא 4. יוצא לי משהו כמו 18 סינרולים.


blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ