אוכל חלבי - מאמרים


לזניה תרד וגבינות ברוטב בשמל/pirge

תבנית פיירקס גדולה או חד פעמית בינונית.
החומרים:

1/2 שקית עלי תרד סה"כ 400 גרם.
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצים
2 כפות עיטורי עגבניות קצוצות של אוליביה
1 כף אבקת מרק בצל
400 גרם גבינות מעורבות  (קוטג' – צהובה/קשקבל, מלוחה)
פלפל שחור
מעט מלח  (לא הרבה כי יש מלח באבקת מרק בצל ובגבינות)

בשמל:
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה (אפשר בלי השמנת - 4 כוסות חלב)
 100 גרם חמאה
2  ביצים טרופות
150-100 גרם גבינת קשקבל
3 כפות קמח
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח

 הכנה:
1. לאדות בסיר – תוך כדי ערבוב: חצי שקית - שזה 400 גר' עלי תרד - עד שאין נוזלים ולקצוץ.
2. במחבת, לטגן בצלים קצוצים ולהזהיב
3. להוסיף שום קצוץ ולטגן ביחד – להוסיף עיטורי עגבניות.
4. להוסיף את התרד ולטגן ביחד כדקה
5. לכבות את האש.
6. להוסיף: גבינות, תבלינים וכף אבקת מרק בצל  - לערבב היטב.

הכנת הבשמל:
מערבבים חמאה וקמח לבלילה אחידה ומוסיפים תוך בחישה - לאט לאט את הנוזלים שלא יהיו גושים. לערבב כל הזמן. עד שיסמיך.
לכבות את האש.
להוסיף את הביצים  ולבחוש כל הזמן.
להוסיף את הגבינות והתבלינים - ולבחוש לבלילה אחידה.

לסדר באופן הזה:
לשמן תבנית
לצקת מעט בשמל
לסדר עלי לזניה
לצקת חצי מכמות התרד
לצקת מעל  בשמל
לצקת את יתר התרד
לצקת שוב בשמל
לסדר שכבה שניה של עלי לזניה
ולצקת את יתר הבשמל למעלה
לאפות לא מכוסה בחום 175 – 25 דקות עד שהעלים מזהיבים.
מחכים חצי שעה, פורסים ונהנים.
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ