אוכל חלבי - מאמרים


סמבוסק חומוס/חיים כהן

סמבוסק חומוס/חיים כהן חומרים:
1/2 ק"ג קמח
מעט מלח
25 גרם "שמרית"
100 גרם מרגרינה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות  
מים פושרים

חומרים למלית:
200 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
3 כפות שמן חמניות
1 – 3 בצלים, קצוצים
מלח ופלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון

להגשה: 
עגבניות מרוסקות עם מעט שמן זית ומלח

הכנת הבצק:
- שמים את הקמח,  השמרית והמלח בקערה. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים בידיים עד שנוצרים פירורים.
- מוסיפים מים בהדרגה ותוך לישה, עד שנוצר בצק אחיד ודביק מעט. ממשיכים ללוש בידיים עד שהבצק חלק וגמיש.
- שמים בקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת המלית:

- מסננים את החומוס,  שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהוא רך.
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא  מזהיב.
- מסננים את החומוס ממי הבישול ומעבירים למכל מעבד המזון. מוסיפים מלח ופלפל שחור, כמון ופפריקה ומרסקים. - מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים. מחזיקים עיגול בכף יחד אחת. מניחים עליו כפית מהמלית.
- מקפלים את הבצק מעל המלית ומהדקים את השוליים. ממשיכים כך עם שאר העיגולים.
- מחממים שמן לטיגון במחבת עמוקה. מטגנים את הסמבוסק עד שהם זהובים משני הצדדים.
- מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד עם עגבניות מרוסקות בצד.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ