אוכל חלבי - מאמרים


"סמבוסק בטוואה" - סמבוסק בחומוס/אילנית12

"סמבוסק בטוואה" - סמבוסק בחומוס/אילנית12          
"סמבוסק בטוואה" - סמבוסק חומוס - סדנת און-ליין צעד אחר צעדלהכנת הסמבוסק/אילנית12
                            
  
        הכנת עיסת החומוס                    לישת הבצק                          הבצק תפח


          מכינים כדורים                       מרדדים לעלה דק            שמים מלית במרכז
החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג קמח מלא
50 גר' שמרים השתמשתי של שמרית
1 מרגרינה בטעם חמאה מומסת
2 חלמונים
בערך 2 כוסות מים פושרים או כמה שתופס
(להתחיל עם ½ 1 כוסות)
1 כף שטוחה של מלח  

חומרים למלית:
½ ק"ג חומוס – משרים לילה קודם ומבשלים  ללא מלח (אני בישלתי בסיר לחץ) - לסנן את החומוס מהמים ולטחון
(אני טחנתי במכונת בשר).
1 בצל בינוני קצוץ דק-דק
2 כפות תבלין בהרת לבישול
2 כפות כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
פפריקה חריפה לפי הטעם
1 כף כורכום
מלח

הכנת המלית:
- לטגן מעט את הבצל במעט שמן לא להשחים ולכבות את הגז.
- להוסיף את התבלינים  לערבב עם הבצל.
- מוסיפים את התבלינים והבצל לעיסת החומוס.
- טועמים ומשפרים תיבול - אם צריך.

הכנת הבצק:
- לערבב את כול החומרים, ובסוף להוסיף את המים - ללוש 10 דקות - עד שמקבלים בצק רך. אם יש צורך להוסיף מים או  קמח (קמח לבן).
- לתת לבצק לנוח במקום חמים.
- לאחר  30 דקות בערך להוציא אוויר וללוש מעט.
- לתת לבצק לנוח עוד שעה.
- לאחר שעה, לחלק את הבצק לכדורים קטנים, לרדד לצורת עיגול - כמה שאפשר דק מכיוון שהבצק מתנפח בטיגון.
- שמים במרכז העיגול את המלית ומדביקים בחלמון ביצה את הקצוות (במברשת).
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

הערות:
- חשוב לפתוח את הבצק כמה שאפשר דק כי הוא מתנפח בטיגון.
- יוצא בערך 30 יחידות גדולות או כפול מזה קטנים.
- אפשר להכין עם קמח לבן.
- הכנתי חצי מהכמות אפוי - מעל מרחתי חלמון ביצה ופיזרתי שומשום.
- הכנתי את המלית יום קודם ושמתי במקרר בקערה מכוסה (בגלל חוסר זמן).
- לאחר הטיגון אני מכניסה כל יחידה לשקית של סנדוויצ'ים, מרכזת את כל השקיות בשקית גדולה ומקפיאה.



   מהדקים היטב את השוליים



  חלק מהסמבוסק מוכנים לטיגון



הבצק תופח בטיגון - צריך לרדד דק

          הסמבוסק מוכנים


     ותמונת סמבוסק אפוי

 

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ