אוכל חלבי - מאמרים


עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו/אתר המתוקים של קרין גורן

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו/אתר המתוקים של קרין גורן החומרים הדרושים תבנית בקוטר 28 ס"מ:
לבצק :
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 ושליש חבילות מרגרינה
2 חלמונים
5 כפות מי סודה
קמצוץ מלח

למלית:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
5 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כף רום
2 כפות קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7 חלבונים
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
מכינים את הבצק
:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים.
- מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה.
- מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים, קוניאק ורום. מערבבים פנימה קמח ואגוזים (אם משתמשים).
- במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק.
- מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד.
- מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 
הערה (של קוקית):
ברכיבי העוגה יש מרגרינה – אני הכנתי חלבי, עם חמאה.
blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ