אוכל חלבי - מאמרים


עוגת טורט עם תותים/ניקי ב

עוגת טורט עם תותים/ניקי ב הבסיס:
6 ביצים מופרדות
170 גר' סוכר (כוס סוכר פחות כף וחצי)
140 גר' קמח (כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
1/2 ק"ג תותים פרוסים
100 גר' סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט פודינג וניל
שמנת מתוקה/ריץ' לפרווה
כוס חלב/משקה סויה לפרווה

הכנה:
להשרות את התותים עם 100 גר' סוכר למשך הלילה.
לחמם תנור ל-170 מעלות.
להקציף חלבונים עם 170 גר' סוכר
לטרוף חלמונים עם שמן, תמצית וניל, להוסיף למיקסר.
להנמיך מהירות ולהוסיף את הקמח.
להעביר לתבנית משומנת היטב.
30 דקות בתנור.
שהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק עליה את המיץ שנוצר מהתותים שהושרו,  להקפיד להרטיב את כל העוגה, לצנן.
להקציף אינסטנט, שמנת, חלב .
למרוח על העוגה.

הערות:
תבנית 24
אפשר לחצות את הטורט לשניים, ליצוק מיץ תותים על הבסיס התחתון.
למרוח מחצית מקרם הווניל ולסדר תותים.
להניח את החלק העליון של הטורט, ליצוק את מיץ התותים, מעל למרוח את
המחצית השניה של קרם הווניל ולסדר את התותים הפרוסים.
במקרה כזה להשתמש בקילו תותים וכוס סוכר אחת בשביל ההשריה.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ