אוכל חלבי - מאמרים


פאי טופי פקאנים/קרין גורן, "ששת מתוקים"

פאי טופי פקאנים/קרין גורן, "ששת מתוקים"               
                               פאי טופי פקאנים/קרין גורן - הוכן וצולם ע"י נון5
 
"ממליצה עליו מכל ה..." (נון)


מכינים בצק פריך מתוק ואופים אפייה חלקית. מצננים את הקלתית.


בצק פאי מתוק בסיסי/קרין גורן


החומרים:
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח

הכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.
- מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
- מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
- מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. - מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים  15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).

למלית:
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה.
300 גרם פקאנים

- ממיסים סוכר לקרמל ובמקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.
- מוסיפים בזהירות את השמנת לקרמל ומנמיכים להבה. בוחשים כחמש דקות. (עד שמקבלים טופי חלק).
- מסירים מהאש, מוסיפים אגוזים ומערבבים עד שהם מצופים היטב בתערובת.
- יוצקים לקלתית ואופים כ20 דקות. עד שהטופי מתחיל לבעבע.
- מוציאים את הפאי ומצננים.

הערה (של נון):
כפי שתראו בתמונה, אנחנו לא התאפקנו לפני שחתכנו - כלומר לא ציננו כראוי, ולכן המלית קצת נשפכה...
עדיין זה היה טעים כ"כ. שהיה שווה לא לחכות.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, קו מנחה - תפוז בע"מ