אוכל חלבי - מאמרים


עוגת גבינה ושוקולד "ספירלה"/קרין גורן, "סודות מתוקים"

עוגת גבינה ושוקולד "ספירלה"/קרין גורן, "סודות מתוקים"



          
            עוגת גבינה "ספירלה" - הוכנה וצולמה ע"י אילנה בן צור (ilana552)

המרכיבים: 
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
2 כפות (20 גרם) קקאו 
1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים

לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור

לתערובת שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת נס קפה 

כלים: תבנית בקוטר 26 ס"מ.

הכנה:
- התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מלית הגבינה: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
- התערובת הבהירה: ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- התערובת הכהה: ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- הרכבה: מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה. מוזגים בערך כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית - התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות. חשוב! כשמרכיבים את העוגה, מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.
- מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).
- מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר לחלוטין ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה. מגישים קר.

תיהנו,

נירה

 

המתכון לקוח מתוך ספרה החדש של קרין גורן "סודות מתוקים".

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ