אוכל חלבי - מאמרים


עוגת בננות/קרין גורן

"אני ממליצה בחום על עוגת הבננות של קרין גורן. אני לא ממש סובלת בננות, ובכל זאת אהבתי אותה. מצוינת..." (שירת העפרוני)

החומרים:
200 גרם חמאה רכה
1 1/4 כוסות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
3 בננות בשלות, מעוכות במזלג
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת קינמון
1 כוס אגוזי מלך או פקאן
הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית לתערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת הבננות עד לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון ומעבדים רק עד תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ומעבדים קצרות.
- יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש כמעט לגמרי, עם פירורים לחים.
- מצננים מעט, ומתחילים ליישר...

מומלצת בחום.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ