אוכל חלבי - מאמרים


עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן - עם שינויים קלים של אילנית12

עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן - עם שינויים קלים של אילנית12
 

 

 

 

 

 

 


                                  "עוגת אננס הפוכה" - הוכנה וצולמה ע"י אילנית12                               

  
                                   "עוגת אננס הפוכה" - הוכנה וצולמה ע"י נירהמ1

 
"העוגה עדינה-עדינה וטעימה. הפחתתי מכמויות הסוכר, הוספתי לה קצת ברנדי (ברנדי תפוזים) וקליפת לימון, ומה להגיד לכם - העוגה פשוט נפלאה.
בפעם הבאה חושבת שאכפיל את החומרים בחצי כדי שתצא קצת יותר גבוהה, אבל גם ככה היא יפהפיה.
שכחתי לקנות אננס משומר בקופסה, אז השתמשתי באננס מיובש (ללא סוכר) ובדובדבנים מיובשים..." (נירה)

החומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1/2 1 כוסות סוכר חום (הבהיר - "דמררה")
טבעות אננס משומר
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
דובדבנים מסוכרים
4 ביצים מופרדות
מעט תמצית וניל
1 כוס קמח לבן תופח
1/2 כוס סוכר לבן

הכנה:
- מורחים  את החמאה על תבנית מס 24 ומפזרים מעל את הסוכר החום.
- מניחים טבעת אננס במרכז ומסביבה את שאר טבעות האננס, במרכז כול טבעת אננס שמים דובדבן.
- מפזרים מעל את האגוזים.
- מערבבים  את הקמח, הווניל והחלמונים.
- מקציפים  את החלבונים עם  הסוכר הלבן לקצף נוקשה.
- מאחדים את שתי התערובות, ואופים בחום בינוני, 170 מעלות, כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה והופכים מיד.
- להשבחה, ניתן לצפות מעל בשמנת מתוקה.
 
הערות (של אילנית12):
העוגה מתוקה,אפשר להפחית בכמות הסוכר.

הערות (של נירהמ1):
- לא המסתי את החמאה – פשוט הבאתי לטמפרטורה של החדר.
- השתמשתי בתבנית 24, אותה מרחתי במעט מהחמאה הרכה.
- במתכון יש 2 כוסות סוכר (1/2 כוס סוכר לבן ו-1/2 1 כוסות סוכר דמררה) – אני פיזרתי כ-1/4 כוס סוכר על התבנית ולהקצפת החלבונים השתמשתי בכוס אחת סוכר בלבד (1/4 1 כוסות במקום 2 כוסות).
- שכחתי לשים אגוזים, אבל יצאה מצויינת גם בלעדיהם.
- הוספתי שתי כפות ברנדי תפוזים, וקליפת לימון.
- קניתי דובדבנים מיובשים ובהם השתמשתי לתחתית העוגה.
- כל השאר כמו במתכון.
 
בתיאבון.

אילנית

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ