אוכל חלבי - מאמרים


קוראסון שוקולד מבצק שמרים מתוק/אילנית12

קוראסון שוקולד מבצק שמרים מתוק/אילנית12
הכמות מספיקה ל-6 כרוכיות ול-2 עוגיות שושנים,או ל-100 עוגיות.
הבצק קל מאוד לרידוד.
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה ואת החלב במים פושרים.

החומרים:
7-6 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית ווניל
1/2 כוס חלב פושר
מעט שמן

הכנה:
- בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,שמרים,יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים,חוץ מהשמן
 - לשים 5 דקות,עד שהבצק חלק וגמיש,אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בזמן הלישה.
 - משמנים את כפות הידיים בשמן והופכים ביניהן את כדור הבצק,לצפות אותו בשיכבה דקיקה של שמן.
 - מחזירים את הבצק לקערה,מכסים ומניחים להתפחה,עד שהבצק מכפיל ניפחו.מוציאים אוויר,לשים כמה דקות שוב,ומתפיחים בערך שוב חצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
ליצור צורות,להשאיר להתפחה.
למרוח חלמון ביצה.
 

 הערות אילנית:
אפשר להכין רולדות,קוראסונים ,לחמניות,שושנים,צמות.
 לרדד דק לעיגול,לחתוך למשולשים
 למרוח מה שרוצים,להבריש  בחלמון ביצה ,לאפות עד להזהבה.

 פה בקורואסון: מרחתי נוטלה.

בשושנים:קינמון סוכר קקאו..

בצמות :ממרח נוטלה

בקרנאץ:ממרח תמרים.

חשוב לפני מריחת המילוי לשמן את  בצק  הרולדות ,אני הברשתי בשמן קנולה.

לאחר שהן יצאו מהתנור,הברשתי סירופ רותח,שמורכב :משקית וניל,כוס סוכר וכוס מים.

מברישים את העוגות ומכסים.

וזוללים בלי הפסקה.

 

תהנו.

 

 

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ