אוכל חלבי - מאמרים


בעבע תמר (עוגיות תמרים עירקיות)

בעבע תמר (עוגיות תמרים עירקיות) (מתכון הבצק הוא של הסמבוסק- אילנית12)

החומרים:
========
1 שקית שמרית 50 גרם
1 ק"ג קמח לבן- רצוי שטיבל 2
1 חבילה מרגרינה (אני משתמשת בטעם חמאה).
חוואג´ לבצק (בחנות תבלינים)בערך 3 כפות או לפי הטעם
3 חלמונים
3 כפות שמן
1.5 כוסות מים פושרים
חצי כוס סוכר או לפי הטעם

ההכנה:
========
1. ממיסים את המרגרינה.
2. להכניס את כל החומרים חוץ מהמים לקערה גדולה, לערבב היטב ואז להוסיף את המים.להתחיל ללוש .אם הבצק נדבק לידים להוסיף מעט קמח.
3. לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם. (אני שמה בתנור מכובה כחצי שעה).
4. לאחר חצי שעה בערך להמשיך ללוש ולשים למנוחה של שעה וחצי בערך או עד שהבצק מכפיל נפחו.
5. מכינים משטח עבודה מקומח, מרדדים עיגול בצק, ממלאים בתמרים וסוגרים את העיגול. משטחים אותו בעזרת מערוך,דוקרים במזלג,כדי שלא יתפח.
מברישים בביצה ושומשום.
6. להכניס לתנור לכ-20 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ