אוכל חלבי - מאמרים


בצק לפיצה / פיתה

בצק לפיצה / פיתה
מקור המתכון: מאיה72

מקור התמונה: satr   (בתמונה- פיתות  עם שומשום ועם זעתר)



לבצק:


3 וחצי כוסות קמח
1 ורבע כוסות מי ברז
2 כפות שמן
1 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים (או 1 כף שמרים טריים)
1 כפית מלח

ללוש בצק מכל החומרים (אני לשה במיקסר כ-10 דקות). להתפיח את הבצק כחצי שעה, להוציא אוויר ללוש מעט ולחלק לכדורים. מכמות הבצק הזו אני מכינה 2 פיצות או 10 פיתות עם זעתר/שומשום/שום.

לפיצה:

את הפיצה הכנתי היום מרוטב מהיר ללא בישול. הכמויות לרוטב שמספיק לשתי פיצות.


2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
כף צ'ילי עם שום (אפשר גם צ'ילי מתוק או חריף)
תבלתי במעט מלח, פלפל שחור וסוכר ערבבתי וזהו.

לשמן את התבנית במעט שמן, לפזר קמח תירס ולפתוח את הבצק עם קצות האצבעות לגודל התבנית. למרוח חצי מכמות הרוטב על העלה לפזר גבינה צהובה/מוצרלה מגוררת (200-250 ג'), תוספות לפי הטעם (תירס, זיתים, טונה, פטריות, בצל מושקף, עגבניות וכו'). מעל הכל פזרתי אורגנו ואפיתי כ-25 דקות בטמפ' של 220 מע'. כשמוציאים את הפיצה מהתבנית להעביר אותה לצינון על רשת.

לפיתות עם זעתר:

לתערובת הזעתר לערבב 1 כף זעתר עם 4 כפות שמן זית וקורט מלח.
לשים את הבצק בתבנית ולפתוח אותו לעיגול בעובי כ-1 ס"מ עם קצות האצבעות. למרוח את התערובת על הבצק עם מברשת. להשהות כרבע שעה ולאפות בטמפ' של 200 מע' כרבע שעה עד שהפיתות מזהיבות.

לפיתות עם שומשום:

ניסיון מוצלח מהיום, במקביל להכנת הבצק הכנתי סירופ מחצי כוס מים ורבע כוס סוכר וקררתי.

לרדד את הכדורים לעיגול בעובי כ-1 ס"מ, להעביר לתבנית האפיה במרווחים של כ-2 ס"מ. לצפות בסירופ, לפזר שומשום, להרטיב את הידיים עם מעט סירופ ולמתוח מעט את הבצק כדי השומשום ידבק טוב יותר.
גם כאן להשהות רבע שעה ולאפות רבע שעה .


blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ