אוכל חלבי - מאמרים


עוגת תפוזים אוורירית/קרין גורן, "סודות מתוקים", עמ' 106

עוגת  תפוזים אוורירית/קרין גורן, "סודות מתוקים", עמ' 106 החומרים לתבנית בגודל33x27  ס"מ:
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח תופח

לקישוט: אבקת סוכר.

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. במיקסר מקציפים חלמונים עם  3/4 כוס מהסוכר עד לקבלת קצץ סמיך ובהיר, מוסיפים שמן בזרם דק כדי הקצפה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מוסיפים קמח תופח לסירוגין עם מיץ התפוזים.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצץ יציב ומבריק אבל לא נוקשה, טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים  פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
5.  יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה שחומה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי, מצננים לחלוטין, ומקשטים באבקת סוכר ומגישים.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ