אוכל חלבי - מאמרים


עוגיות שמרים עירקיות עם תמרים (באבא)

מקור: תפוז מתכונים

מצרכים:

חבילה אחת שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
3 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
1 כף שומר טחון
125 גרם חמאה מומסת

1 חלבון ביצה טרוף קלות
שומשום

למילוי:
חבילת תמרים מעוכים ומגולענים (להשיג בחבילות ואקום)
או:
ממרח תמרים
3-4 כפות מי הדרים (מי זהר) מדוללים
1/4 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. לערבב את השמרים והמים ולהניח בצד 10 דקות.

2. להניח את כל חומרי הבצק בקערת מערבל והוסף את תערובת השמרים.
ערבל בקרס לישה רק עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק והנח מכוסה כשעה.

3. לאחר שעה לרדד את הבצק לעלה דק (אפשר לחלק לכמה חלקים) ובערת כוס לקרוץ עיגולים ולהניח על כל עיגול מעט ממילוי התמרים.
לסגור את הבצק על המלית כלפי מעלה ולצבוט את הבצק על מנת לסגור היטב את העוגייה.

4. לגלגל לעיגול ולשטח בין שתי כפות הידיים. לרדד את העוגייה עם מערוך (כדי לשטח טוב יותר).

5. להבריש בחלבון ביצה ולזרות שומשום מעל.

6. לאפות את העוגיות כ-20 דקות בחום בינוני - גבוה.

blogTV Live
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ